Milyen otthon érhet félmilliárd eurót? Arannyal van borítva netán? Nos, nem állunk messze a valóságtól. A Villa Les Cèdres egy 187 éves kastély, amely Nizzától csupán pár kilométerre fekszik, és Dél-Franciaország egyik ékköve. Igen, ez a lenyűgöző ingatlan bizony Európa legdrágább háza.

Haladjunk kívülről befelé

Európa egyik legszebb kertje veszi körbe, mintegy 35 hektáros területen; 15 000 növény és 20 üvegház gondoskodik a mindig tökéletes környezetről.

Villa Les CedresForrás: Instagram/aisedillonphotography l

A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, de akinek nincs kedve a sós vízben megmártózni, az használhatja az olimpiai méretű úszómedencét is, amely a sziklába van vésve.

Csodálatos, tengerre néző kilátás a kastélybólForrás: Instagram/ wall_adv

Az 1800 négyzetméteres villa méretéhez képest kevés hálószobával rendelkezik, számszerűen tízzel. Azonban ezek egyenként is kitesznek egy-egy lakosztályt, és persze mind a tengerre néznek. A kastély bálteremmel és concierge-szel az igazi, no meg persze elmaradhatatlan része, a 30 ló befogadására képes istálló, valamint a kápolna.

Európa legdrágább háza, egykor II. Lipót királyé voltForrás: Instagram/marknazzalrealty

1904 és 1924 között II. Lipót belga király tulajdonában volt, majd halála után a Marnier-Lapostolle családé volt egészen tavalyig. Jelenleg azonban a Campari csoporté, amely szívesen túladna rajta. Ha épp van 154 milliárd forintod, csapj le rá!

Forrás: Northfoto