zsírégetés konyha fűszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány apró változtatás az étrendben is elég ahhoz, hogy beinduljanak a zsírégető folyamatok. Persze a rendszeres edzést ezzel sem lehet kiváltani, de sokat segíthet az anyagcsere felpörgetésében, az egyre jobb és jobb közérzet elérésében. Használd rendszeresen ezeket a fűszereket és nem fogsz csalódni!

Gyömbér

A gyömbér csípős anyagai nemcsak az emésztést segítő enzimek gyorsabb kiválasztását serkentik, de a gyomornyálkahártya hőreceptoraira is hatással vannak – mindez a méregtelenítésben, így a fogyásban is nagy hasznodra lehet. A főétkezések előtt elfogyasztott pohárnyi gyömbértea – gyömbérporból készítheted el forró vízzel, citrommal – ráadásul abban is segít, hogy ne egyél egyszerre túl sokat.

A gyömbér csípős anyagai serkentik az emésztést segítő enzimek gyorsabb kiválasztását, és a gyomornyálkahártya hőreceptoraira is hatással vannak Forrás: Shutterstock

Fahéj

Az egyik legjobb zsírégető fűszerként tartják számon, mert felpezsdíti a szervezetet, serkenti az emésztést, csökkenti a felfúvódás mértékét, ráadásul fertőtleníti az emésztőszerveket. Akár a kávét is fűszerezheted vele, de egy gyömbéres, fahéjas, mézes teával sem nyúlhatsz mellé. Ez utóbbi ráadásul kiváló immunerősítő ital, ami jól jön ősszel.

Variációk zabkására

Csodálkozva nézel a zabmániás barátnődre, aki mindennap zabkását reggelizik? Nem érted, hogy lehet minden reggel ugyanazt enni? A titok abban rejlik, hogy ezerféle variációban készíthető el, így tényleg mindennap élvezheted a jótékony hatásait! A fahéjas, sós és mindenmentes receptekért kattints ide!

Fokhagyma

A fokhagyma kiváló emésztésserkentő, csökkenti a vércukor- és a koleszterinszintet. Ezenkívül szuper immunerősítő, antioxidáns-tartalma miatt a rákos betegségek megelőzésében játszik fontos szerepet.

Chili

A gyömbérhez hasonlóan működik a chili is. A kapszaicin csökkenti a vér zsírtartalmát, élénkíti az anyagcserét, és a salakanyagoktól is megszabadít. Ez egyébként külső és belső használatára is igaz. Nem véletlen, hogy különböző zsírégető krémeknek is fontos összetevője.

A chiliben található kapszaicin csökkenti a vér zsírtartalmát, élénkíti az anyagcserét, és a salakanyagoktól is megszabadít Forrás: Shutterstock

Rozmaring

Mivel a rozmaring vérbőséget okoz a gyomorban, meggyorsítja a tápanyagok feldolgozását, és könnyíti az emésztést. Finom íze mellett ezért is használják gyakran húsételek fűszerezésénél, hiszen a nehezebb fogások feldolgozásában szintén segít. Ha ehhez még hozzáadjuk enyhe vízhajtó hatását, máris besorolhatjuk a méregtelenítő növények közé.

Egészséges recept: zöldborsófőzelék fasírttalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171017-recept-zoldborsofozelek-fasirttal.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!--Édesburgonya: egy zöldség ínyenceknek és az egészséges életmód híveinekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171011-minden-az-edesburgonyarol.htmlNemcsak ínyenceknek ajánljuk a sokféleképpen elkészíthető, sőt még süteményekhez is használható édesburgonyát, hanem az egészséges életmód híveinek is. Hogy miért? Íme minden infó, amit az édesburgonyáról tudnod kell. Ez Zsír!OrigoÍgy reggeliznek a hollywoodi sztárokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171010-ezt-eszik-reggelire-a-hollywoodi-sztarok.htmlA reggeli tényleg nagyon fontos étkezés: kellő energiát biztosít a nap első feléhez, segít az elhízás megelőzésében, jót tesz a vércukorszintnek és a nassolás iránti vágyat is csökkenti. Szóval nem érdemes kihagyni a nap első étkezését, ha viszont nem tudod, hogy mit ennél legszívesebben, lopj ötleteket a hollywoodi sztároktól. Ez Zsír!--Energetizáló tippek esős napokrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20171002-energetizalo-tippek-esos-napokra.htmlHideg, eső, sötét reggelek, borús nappalok... Hiába az őszi napsütés a kedvencünk, sokszor bizony nem ilyen idővel kecsegtet az október, nem beszélve az utána következő hónapokról. Ilyenkor nemhogy a munkánkat nem könnyű elvégezni, de az ágyból kikelni sem könnyű. Fogadd meg energetizáló tippjeinket! Ez Zsír!OrigoA test és a lélek balzsama: így teázz ősszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170927-igy-teazz-osszel.htmlAz őszi és a téli időszak az otthoni bekuckózások, gyertyagyújtások, lélekmelengető teázások ideje. Mindennek pedig nagyobb jelentősége van, mint gondolnánk. Ez Zsír!Thinkstock3 ok, amiért örökre felejtsd el a mérlegethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170919-ezert-ne-allj-a-merlegre.htmlRendszeresen edzel, a mérleg mégsem mutat annyit, amivel elégedett lennél? Gondolkodtál azon, hogy nem is mérvadó az a súly, amit a számlapról leolvashatsz? Íme, 4 ok, amiért ideje örökre elfelejteni a mérleget. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.