Fogyókúrázz testalkatod szerint - te melyik csoportba tartozol?

diéta fogyás fogyókúra testalkat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyára mindenki szeretné elérni a vágyott alakot és sokféle módszert kipróbált már. Ám a tuti tippet most olvashatjátok.

Te tudod, melyik csoportba tartozol a testalkatod szerint? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint elolvasni, hogy mit kell tenned annak érdekében, hogy sikeresen leadd a súlyfelesleget. Ha nem tudod, adunk néhány támpontot.

Te melyik csoportba tartozol? Forrás: Shutterstock

Háromféle testalkatot különböztetünk meg: ektomorf, mezomorf és endomorf.

Ektomorf testalkat

Hosszú véktagok, nyúlánk alkat, vékony csípő jellemzi

Ennek a csoportnak nincs túl nagy oka a félelemre, nagyon nehezen tud hízni. (Bár vannak olyanok is, akik pont néhány kiló felszedésén fáradoznának)

Ha ektomorf a testalkatod, akkor a fehérje bevitelére kell nagyon nagy hangsúlyt fektetned, megfelelő mennyiségű, kb 20-30 ramm fehérjét kell főétkezésenként bejuttatnod a szervezetbe, hogy megfelelő mértékben növekedhessen az izomtömeged. Ugyanis a hátulütője annak, hogy nehezen hízol, hogy az izom is nehezen rakódik rád. Figyelj a fehérjére és sportolj tudatosan - ez a titok!

Mezomorf alkat

Átlagos testalkat jellemzi ezt a csoportot: alacsonyabb termet, kötöttebb, erősebb hasfal, vékony csípő.

Talán ez a legszerencsésebb csoport, ugyanis gyors anyagcserével rendelkezik, aki ide tartozik és az ektomorf csoporttal ellentétben, itt az izomépítés is viszonylag könnyen és gyorsan megy.

A nehéz, zsíros ételeket és a cukrot kell kerülnöd, ha ide tartozol. Sportolj sokat és csodásan fogsz kinézni.

Endomorf testalkat

Alacsonyabb testalkat, puhább bőr, szélesebb vagy széles csípő

Ha ebbe a csoportba tartozol, sajnos neked van a legnehezebb dolgod. Hajlamos vagy a hízásra, ezért nagyon oda kell figyelned a sportolásra és az étkezésre egyaránt. Mivel lassúbb az anyagcseréd, mint az előző két csoport tagjainak, ezért a diéta szabályait szigorúan be kell tartani: le kell csökkenteni minimálisra a cukorbevitelt, a finomított szénhidrátokat messziről el kell kerülni, valamint rostban és fehérjében gazdag, lassú felszívódású, teljes kiörlésű ételeket kell fogyasztani. Eleinte a kardió edzéseket válaszd, a súlyzós edzéseket később iktasd be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.