Nehéz eldönteni, hogy gyerekként vagy szülőként jobb-e várni a december elsejét. Az adventi időszakkal kezdetét veszi a karácsonyra való felkészülés. Az, hogy a kis adventi kalendáriumban mindennap vár valami kis meglepetés, remek napindító. A megszokott, előregyártott, aprócsokis verziónál azonban mi sokkal jobbakat ajánlunk. Nemcsak megvásárolható, de könnyen elkészíthető adventi naptárakat mutatunk neked.

Arra a kérdésre, hogy mi kerüljön bele, csak te tudhatod a választ. Ezt nyilván a gyermeked életkora, a naptár férőhelyei és a nevelési szokásaid is meghatározzák. Nem érdemes azonban nagy értékű ajándékokat elrejteni az adventi naptárakban, mivel ennek inkább a varázslatos várakozás a célja, nem pedig az ajándékozás.

Én tavalyelőtt a vécé gurigáknak estem neki, tavaly a színes szalagok és a sima fehér borítékok változtak a kezeim között adventi naptárrá, de idén úgy döntöttem, hogy egyszer a kreatív anya is megpihenhet.

1. Adventi kalendárium - IKEA 2490 Ft, 2. Textil adventi kalendárium - Kreatív Hobby 3842 Ft, 3. Fiókos adventi naptár - Tchibo 5995 Ft, 4. Advnetni naptár - Flying Tiger 1500 Ft, 5. Adventi ajándék zacskók 24 db - Butlers 3490 FtForrás: Life.hu

Amennyiben te érzel magadban elég energiát és elszántságot, használd azt, ami otthon van!

A vécégurigákból remek adventi naptárt készíthetsz. Hajtsd be a végüket és szép szalaggal átfűzve, beszámozva máris kész a meglepetést rejtő dobozka. De, ha beragasztod vékony színes, vagy fehér papírral a két oldalát – persze, csak, ha már benne van az apró ajándék -, házikó vagy karácsonyfa alakban összerögzíted a 24 darabot, és beszámozod, szintén remek adventi kalendáriumot kapsz.

Forrás: Kram Doris, decoholic.org

A 24 darabos muffin sütőforma is remek szolgálatot tehet ilyenkor. Nincs más dolgod, csak apró csokit vagy műanyag állatkákat rejteni a formákba, majd azokat egy méretre vágott papírral lefedni. Komolyabb megoldás, ha a „fedőkre" mágnest ragasztasz, így biztos nem fogják előbb megmutatni a bennük rejlő meglepiket.

De a vállfára fellógatott borítékokat, apró tasakokat, kis dobozokat is épp akkora élvezettel fogják nyitogatni a gyerekek, mint egy több ezer forintos, fából készült apró fiókos szekrényt.

Forrás: decoholic.org

Kellemes karácsonyi készülődést!