Az esküvő elméletileg az ember életének egyik legszebb napja, mikor összekötheti az életét azzal a személlyel, akit mindenkinél jobban szeret. De bizonyos kultúrák szertartásai nem éppen erről árulkodnak. 

Zokogó menyasszony 

Kínában, a tujia népcsoport hagyományai szerint a menyasszonynak az esküvőt megelőző egy hónapban napi egy órát kell sírással töltenie, illetve az esküvője napján is könnyeket kell hullajtania. Az első tíz nap után csatlakozik a síráshoz a lány édesanyja is, majd a huszadik nap után a nagymama is odaül közéjük napi egy órát sírni. Az esküvő napjára már a család összes nő tagja zokog, és mivel mindenkinek más a hangszíne, így ez egyfajta éneklésnek is tűnhet. 

Fűrészelés 

Az esküvő szó hallatán sosem asszociálnánk egy fűrészre, de a lengyelek bizony igen. Náluk ugyanis az a népszokás, hogy a friss házasok egy kétnyelű fűrésszel, közösen vágnak ketté egy fahasábot. Ez az összetartozás szimbóluma, illetve annak, hogy bármilyen probléma is adódik az életben, közös erővel mindent képesek legyőzni. 

Ezektől bizonyára még emlékezetesebb lesz az esküvőForrás: Shutterstock

Sós kenyér az ünnepi asztalon 

Oroszországban az a hagyomány, hogy az esküvőkön sózott kenyérdarabokkal etetik egymást. A friss házasok szülei adják ezt az ifjú párnak, akik megetetik egymást a fura fogással. Ezzel szimbolizálják a vendégszeretetet, bár az kérdéses, hogy ki szeretne vendégségbe menni egy olyan házhoz, ahol sós kenyeret adnak a látogatóknak. 

Leköpködött menyasszony 

Kenyában másképp értelmezik a köpködés fogalmát, hiszen a mi értelmezésünk szerint ez egy kifejezetten negatív jelentéssel bíró cselekedet. Náluk azonban ez pont fordítva van: a fiatal lányokat általában jóval idősebb férfiakhoz adják feleségül, és a szertartást követően a menyasszony apja vagy bátjya a nő fejére köp. Majd belekarol az újdonsült férjébe, és elsétálnak a helyszínről. - írta meg a BrightSide nyomán a SzeretlekMagyarország