3+1 döbbenetes esküvői szokás

Forrás: Shutterstock -
esküvő szokás tradíció hagyomány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az esküvő elméletileg az ember életének egyik legszebb napja, mikor összekötheti az életét azzal a személlyel, akit mindenkinél jobban szeret. De bizonyos kultúrák szertartásai nem éppen erről árulkodnak. 

Zokogó menyasszony

Kínában, a tujia népcsoport hagyományai szerint a menyasszonynak az esküvőt megelőző egy hónapban napi egy órát kell sírással töltenie, illetve az esküvője napján is könnyeket kell hullajtania. Az első tíz nap után csatlakozik a síráshoz a lány édesanyja is, majd a huszadik nap után a nagymama is odaül közéjük napi egy órát sírni. Az esküvő napjára már a család összes nő tagja zokog, és mivel mindenkinek más a hangszíne, így ez egyfajta éneklésnek is tűnhet.

Fűrészelés

Az esküvő szó hallatán sosem asszociálnánk egy fűrészre, de a lengyelek bizony igen. Náluk ugyanis az a népszokás, hogy a friss házasok egy kétnyelű fűrésszel, közösen vágnak ketté egy fahasábot. Ez az összetartozás szimbóluma, illetve annak, hogy bármilyen probléma is adódik az életben, közös erővel mindent képesek legyőzni.

Ezektől bizonyára még emlékezetesebb lesz az esküvő Forrás: Shutterstock

Sós kenyér az ünnepi asztalon

Oroszországban az a hagyomány, hogy az esküvőkön sózott kenyérdarabokkal etetik egymást. A friss házasok szülei adják ezt az ifjú párnak, akik megetetik egymást a fura fogással. Ezzel szimbolizálják a vendégszeretetet, bár az kérdéses, hogy ki szeretne vendégségbe menni egy olyan házhoz, ahol sós kenyeret adnak a látogatóknak.

Leköpködött menyasszony

Kenyában másképp értelmezik a köpködés fogalmát, hiszen a mi értelmezésünk szerint ez egy kifejezetten negatív jelentéssel bíró cselekedet. Náluk azonban ez pont fordítva van: a fiatal lányokat általában jóval idősebb férfiakhoz adják feleségül, és a szertartást követően a menyasszony apja vagy bátjya a nő fejére köp. Majd belekarol az újdonsült férjébe, és elsétálnak a helyszínről. - írta meg a BrightSide nyomán a SzeretlekMagyarország.

Tinédzser a családban – A tiltással nem sokra mész, de van más lehetőséghttp://www.life.hu/csalad/20171204-tinedzser-a-csaladban-a-tiltassal-nem-sokra-mesz-de-van-mas-gyermeknevelesi-lehetoseg.htmlAz egyszerű tiltásokkal nem mész sokra. Még egy kisgyermeknek is sokkal könnyebb betartani a szabályokat, ha tudja, érti a hozzá vezető okokat. Miként lehet hát jól tiltani? Ebben segítünk most neked. CsaládOrigoMegszületett Szabó Zsófi kisfiahttp://www.life.hu/csalad/20171204-megszuletett-szabo-zsofi-kisfia.htmlA műsorvezető a közössé oldalán jelentette be a nagy hírt. Család--Második babájával terhes Miranda Kerrhttp://www.life.hu/csalad/20171204-miranda-kerr-masodik-gyermekevel-terhes.htmlVáratlan örömhírről számolt be nemrég Miranda Kerr: második gyermekével terhes. Család--Hadas Kriszta az abortuszt választotta: nem vállalta beteg gyermekéthttp://www.life.hu/csalad/20171204-hadas-kriszta-az-abortuszt-valasztotta-beteg-lett-volna-a-gyermeke.htmlBorzasztóan nehéz döntést kellett meghoznia Hadas Krisztának annak idején: terhessége alatt kiderült, hogy a magzata nagyon beteg. A műsorvezető úgy határozott, hogy nem vállalja a babát. CsaládFotó: Szabó Gábor - OrigoMa van Tilla születésnapja - így köszöntötte családja: fotóhttp://www.life.hu/csalad/20171203-ma-van-tilla-szuletesnapja-igy-koszontotte-csaladja-foto.htmlMa van Tilla születésnapja és ebből az alkalomból ágyban köszöntötte őt családja.CsaládFotó: Polyák Attila - OrigoElhunyt fiáról beszélt Fásy Ádámhttp://www.life.hu/csalad/20171202-elhunyt-fiarol-beszelt-fasy-adam-a-fem3ban.htmlFásy Ádámnak és Zsüliettnek nagyon fontos a család és az együtt töltött idő, sok programot szoktak csinálni közösen. Fásy Ádám elmondta, hogy már azóta szoros a kötelék közöttük, amióta lánya megszületett. CsaládMTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.