bőrszárazság bőrápolás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Télen egész másfajta bőrápolási rutinra van szükségünk, ráadásul nemcsak a megfelelő kozmetikumok használatára van szükség, hanem megfelelő táplálkozásra is. 

Azoknak is, akik esetleg nem használnak hidratálót, télen akkor is érdemes beszerezni egy gazdag, ápoló krémet, amit az alapozó, vagy a BB krém alá fel lehet vinni, ettől egész nap egészségesen sugárzó lesz az arcbőröd. Olyan krémet válassz, amelynek hatóanyagai megkötik a nedvességet a bőrben. Természetesen az sem hátrány, ha vitaminokkal, ásványi anyagokkal dúsított terméket találsz.

Télen mindenkinek érdemes beszereznie egy gazdag, ápoló arckrémet, hogy egészségesen sugárzó legyen az arcbőr Forrás: Shutterstock

A hideg, szeles időjárás komolyan igénybeveszi a bőrt, és ez nemcsak az arcbőrödre vonatkozik. A teljes körű testápolásra is jó fokozottan odafigyelni. A szél még ruhákon is könnyen áthatol, így egyszer csak azt veszi észre az ember, hogy viszket a bőre. Ezt jó megelőzni testápoló használatával, amit érdemes este, lefekvés előtt felvinni.

Az esti arcápolási rutin fontos része az arctisztítás. Jó tudni, hogy az arctisztítók között is vannak olyan termékek, amelyek kifejezetten száraz bőrre valók, így ha a téli időjárás erőteljesen igénybe veszi a bőrödet és hajlamos vagy a bőrszárazságra, akkor mindenképpen ilyet válassz: a hagyományos szappanok vagy az alkoholos arctisztítók ugyanis méginkább kiszárítják a bőrödet. Semmiképpen ne feküdj le éjszakai arckrém nélkül. Estére választhatsz egy még gazdagabb krémet, mint nappalra, hiszen az alvás ideje alatt lesz ideje felszívódni, így reggelre szépen feltölti a bőrödet.

Az arcápolási rutinodba hetente egyszer iktass be egy arcradírozást és egy tápláló arcpakolást is. Ez a művelet nemcsak lelkileg üdítő énidő, de a radírozás abban is segít, hogy a napi szinten használt krémek hatóanyagai jobban felszívódjanak, az arcpakolás pedig egy kis extra kényeztetést ad a bőrödnek.

Az arcápolási rutinodba hetente egyszer iktass be egy arcradírozást és egy tápláló arcpakolást is Forrás: Shutterstock

Ne felejtsd el, hogy nemcsak a közvetlen bőrápolással tudsz segíteni a bőröd minőségén, azaz nemcsak külsőleg, de belsőleg is sokat megtehetsz azért, hogy egészséges és ragyogó legyen. Elsősorban a fokozott folyadékbevitelre kell odafigyelni, ha túl kevés vizet iszol, attól is kiszáradhat a bőröd. Az üde és fiatalos bőrért fogyassz A-, B- és C-vitaminban gazdag ételeket. A retinol, közismertebb nevén A-vitamin a ráncok elleni küzdelemben elengedhetetlen, a C-vitamin, más néven aszkorbinsav a kollagéntermelésben játszik fontos szerepet, az E-vitamin pedig antioxidáns-tartalma miatt kiemelt fontosságú. Télen, amikor nem olyan alapvető, hogy minden nap eszünk egy kis friss gyümölcsöt, vagy zöldséget, érdemes jobban tájékozódni arról, hogy milyen ételekben milyen vitaminok vannak.

A tökéletes arcbőr 10 titka

A tökéletes arcbőrt elérni nem lehetetlen, csupán napi szintű odafigyelést, gondoskodást igényel. Hosszú távú befektetés, és érdemes minél korábban elkezdeni! Olvasd el Larion Oscar sminkmester tanácsait!

A rövid haj volt a nyerő: 2017 legemlékezetesebb frizuraváltásaihttp://www.life.hu/trend/20171206-2017-legemlekezetesebb-frizuravaltasai.htmlAmi a nagy hajváltoztatásokat illeti, Hollywoodban többször megszaladt az olló a fodrászok kezében. A magyar sztárok idén kevésbé voltak bevállalósak, de azért egy-egy hajfestéssel ők is tudtak meglepetést okozni. Nézzük 2017 legnagyobb hajparáit! Trend--Botrányok és történelmi jelentőségű események: a legemlékezetesebb divatpillanatok 2017-bőlhttp://www.life.hu/trend/20171204-a-legemlekezetesebb-divatpillanatok-2017bol.htmlRengeteg változáson ment keresztül 2017-ben a divat világa, de botrányoktól sem volt mentes az idei év: elég csak az Ikea és a Balenciaga esetét említeni, vagy a kissé sárdobálósra sikeredett főszerkesztőváltást a brit Vogue-nál. Mutatjuk az év legemlékezetesebb divatpillanatait! TrendOrigoJó üzenetet közvetítenek: divatikonok, akikre 2017-ben figyeltünk felhttp://www.life.hu/trend/20171129-divatikonok-akikre-2017-ben-figyeltunk-fel.htmlEgy fiatal, a munka iránt alázatos modell, egy hatvan feletti nő, aki szerint a divat mindenkié, és egy plus size modell, aki a pozitív testkép szószólója. 2017 decemberében az új divatikonok terén határozottan jó évet zárunk. Trend--A téli smink 5 alapszabályahttp://www.life.hu/trend/20171204-a-teli-smink-ot-alapszabalya.htmlA hideg, szeles, csapadékos időjárás erősen igénybe veszi bőrünket. Ahogy a benti meleg és a kinti hideg kontrasztja is. Hőérzetünk is másképp alakul, aminek hatására hajlamosak vagyunk még kevesebb folyadékot inni, pedig elengedhetetlen a bőséges folyadékbevitel ahhoz, hogy hidratált legyen a bőrünk. Összességében sokkal több figyelmet igényel bőrünk ápolása a téli időszakban, hogy ellenállóbb és ragyogóan üde legyen. TrendOrigo50 feletti férfiak, akik bebizonyították, hogy a kor csak egy számhttp://www.life.hu/trend/20171123-50-feletti-ferfiak-akik-bebizonyitottak-hogy-a-kor-csak-egy-szam.htmlA mai társadalom hajlamos leírni az idősödő korosztályt, akik közül pedig rengetegen bizonyítják, hogy az élet nem áll meg 50 felett sem, sőt! Mutatunk is közülük néhányat! TrendOrigoÍgy hordják a melegítőt a celebek - Fotók!http://www.life.hu/trend/20171123-igy-hordjak-a-melegitot-a-celebek-street-style-trendjelentes.htmlA melegítő már egészen mást jelent, mint a 80-as, 90-es években. Már közel sem egy bénácska ruhadarabról van szó, amit ciki visszanézni a képekről. Trendi viselet lett belőle, a street style elengedhetetlen alapdarabja. Most megmutatjuk, hányféle stílusban viselik manapság a celebek az egykoron nevetség tárgyává lett melegítőt. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.