A köztudatban, a gazdag nők gyakran csak a kitartott feleségek képében élnek. Mi azonban most olyan erős nőket mutatunk be, akik bár kaptak némi hátszelet, legtöbbjük a sikereit és vagyonát csak önmagának köszönheti. Az első helyen álló hölgy „értéke” olyan magas, hogy szinte fel sem fogható. A következőkben bemutatjuk a világ leggazdagabb milliárdos nőit, akik közül mindössze egy arisztokrata származású.

9. Charlotte Casiraghi, Monaco – 31 éves

Vagyona: 5,7 milliárd dollár

Charlotte Caroline monacói és hannoveri hercegnő, valamint Stefano Casiraghi olasz iparmágnás második gyermeke. Negyedik a monacói trónöröklési sorrendben. Grace Kelly unokája újságíróként dolgozik, és szabadidejét a lovaglásnak szenteli.

Charlotte CasiraghiForrás: Getty Images

8. Carrie Perrodo, Szingapúr – 68 éves

Vagyona: 8,8 milliárd dollár

A szingapúri születésű francia milliárdos üzletasszony és korábbi modell a tulajdonosa a Perenco olajtársaságnak, melyet férjével alapított. Hubert Perrodo halála után 2006-ban átvette a céget, melyet jelenleg fia vezet. Carrie a legtöbb idejét jótékonysági munkával tölti.

Carrie PerrodoForrás: Flickr/crossroads_foundation

7. Margarita Louis-Dreyfus, Franciaország – 55 éves

Vagyona: 9,5 milliárd dollár

Margarita Louis-Dreyfus – született Margarita Bogdanova – orosz származású üzletasszony. Árvaházban nevelkedett, majd egy repülőúton megismerte későbbi férjét, a francia üzletembert, Robert Louis-Dreyfust. A férfi 2009-ben bekövetkezett halála után, Margarita átvette cége, a Louis-Dreyfus csoport vezetését. Így pár év leforgása alatt a 3 gyerekes anyából, Zürichben élő svájci állampolgár és a világ egyik leggazdagabb asszonya vált. Margarita újraházasodott és a közelmúltban született két lánya.

Margarita Louis-DreyfusForrás: Getty Images

6. Iris Fontbona, Chile – 76 éves

Vagyona: 12,9 milliárd dollár

Iris férje, Andrónico Luksic Abaroa halála után vette át a cégcsoport irányítását, és igen sikeres üzletasszonnyá vált. Többek között a magáénak tudhatja a világ legnagyobb rézbányáit és a világ legnagyobb hajózási társaságát. Sőt, 70% -os részesedése van a chilei Canal 13 televíziós társaságban is. Ő is szeret jótékonykodni, többek között segíti a fizikai fogyatékkal élő gyermekeket is.

Iris FontbonaForrás: Flickr/How Richest

5. Laurene Powell Jobs, USA – 54 éves

Vagyona: 20 milliárd dollár

Steve Jobs özvegye, az Apple Inc. részvényeinek öröklése után a világ egyik leggazdagabb nőjévé vált. Nem csupán a cég irányításában vesz részt, de számos nagy jótékonysági projekt is fűződik a nevéhez. Ő az Emerson Collective alapítója, amely többek közt az oktatás reformjával, a társadalmi igazságossággal és a környezetvédelemmel kapcsolatos mozgalmakat támogatja.

Laurene Powell JobsForrás: Getty Images

4. Susanne Klatten, Németország – 55 éves

Vagyona: 22,5 milliárd dollár

Apja halála után megörökölte az Altana gyógyszergyár 50,1%-os részesedését, mely nem az egyetlen nagyvállalati érdekeltsége. Susanne a BMW, a német grafitgyártó SGL Group és a szélturbina-gyártó Nordex részvényeinek nagy százalékát is birtokolja. Németország leggazdagabb nője, aki három gyermek édesanyja tehát, igen sikeres az üzleti életben. 2005 óta tagja a Müncheni Műszaki Egyetem Egyetemi Tanácsának, 2007-ben pedig elnyerte a Bajor Érdemrendet.

Susanne KlattenForrás: AFP

3. Jacqueline Mars, USA – 78 éves

Vagyona: 31,8 milliárd dollár

Jacqueline a Mars, Incorporated cég alapítójának unokája, így vagyonának legnagyobb részét ez az örökség teszi ki. A vállalat irányításából nem igazán veszi ki a részét. Végzettségét tekintve antropológus, többek közt a Washington Nemzeti Operaház, a Nemzeti Sporttudományi Könyvtár és a Képzőművészeti Múzeum igazgatóságának tagja.

Jacqueline MarsForrás: Getty Images

2. Alice Walton, USA – 68 éves

Vagyona: 40,8 milliárd dollár

Ő Sam Walton lánya, akinek apja alapította a WalMartot, mely egy amerikai multinacionális kiskereskedelmi vállalat. Szereti a művészetet, még saját magángyűjteménye is van.

Alice WaltonForrás: Getty Images

1. Françoise Bettencourt Meyers, Franciaország – 56 éves

Vagyona: 43,3 milliárd dollár

Ő Liliane Bettencourt egyetlen gyermeke, aki anyja 2017-es halálát követően nemcsak a hatalmas L'Oreal-vagyont örökölte, hanem Liliane pozícióját is a „világ leggazdagabb női” listának első helyén. Françoise imád zongorázni és írni – már két könyve is megjelent. Férje Jean-Pierre Meyers, aki egy olyan rabbi unokája, akit Auschwitzban gyilkoltak meg. Mind házassága, mind pedig gyermekei zsidó neveltetése nagy visszhangot váltott ki, hiszen Françoise nagyapja, Eugène Schueller anno együttműködött a náci kormánnyal.

Francoise Bettencourt-MeyersForrás: AFP/Martin Bureau