Ezek a süteményházak kibírták még a tavalyi Japán földrengést is

Forrás: Reuters -
ház földrengés Japán építészet épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Japán déli részén, egy vulkán közelében fekszik az Aso Farm Land üdülőhely, ahová elsősorban a csodás környezet, és az itt működő számos gyógyvizes termálfürdő csábítja a turistákat. Ám nem csupán ezek, hanem az érdekes házak is hozzájárulnak ahhoz, hogy egész Ázsiából érkezzenek ide vendégek.

Hongkongban koporsókabinokban élnek

Hongkong többek közt arról is híres, hogy az ingatlanárak itt a csillagos égig érnek. 7,5 millió lakosára, igen kevés beépíthető és hasznosítható terület jut. Tehát a tér, mint olyan, már csak a gazdagok számára érhető el, ők tudják hosszú távon megtartani. Aki nem engedheti meg magának a garzon luxusát sem, az úgynevezett „koporsókabinokban" él. Nézd meg!

Az épületek nem csak a tervező játékos kedve miatt néznek ki így. Ezek ugyanis földrengésbiztosak, ami lássuk be, ebben a térségben igen nagy erénynek számít. Tavaly áprilisban a régióban a Richter-skála szerinti 6,5-s fokozatú rengést mértek, melyben többen megsérültek és rengetegen elvesztették otthonukat. A Katsuyuki Kitagawa által tervezett házak azonban ellenálltak, nem dőltek össze, de még csak meg se rongálódtak.

A Katsuyuki Kitagawa által tervezett házak azonban ellenálltak a földrengésnek Forrás: Reuters

Az üdülő vezetője a polisztirol darabokból álló épületek alakját, az egyik legnépszerűbb japán édességről, a Konishiről modellezte.

Az épület részei olyan könnyűek, hogy két férfi is képes összeállítani egy ilyen süti-házat, némi ragasztó segítségével.

A szél és a földrengések azért nem okoznak bennük könnyedén károkat, mert nincsenek gerendák, amelyek elrepedhetnének. Furcsának néznek ki, de ha több ilyen épületben gondolkodnának azok, akik rengés-veszélyes zónákban élnek, jóval kevesebb kárral és áldozattal lehetne számolni.

Forrás: AFP
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: AFP
1 / 8
Forrás: AFP
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: AFP
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: AFP
1 / 8
Forrás: AFP
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: AFP
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Forrás: AFP
1 / 8
Forrás: AFP
1 / 8
Forrás: REUTERS
1 / 8
Modern betonluxus - Egy magyar családi házhttp://www.life.hu/otthon/20180117-a-magyar-kifinomultsag-nem-csak-alom-modern-luxushaz.htmlIsmét egy hazai álomotthont hoztunk, mely egyáltalán nem feltűnő, nem rikító. Helyette viszont kifinomultan elegáns, benne van minden, ami a modern luxushoz hozzátartozik. Less, be a Ring Studio belsőépítész csapatának munkájába. Otthon--Zuhanyzás vs. kádban fürdés - Szavazz!http://www.life.hu/otthon/20180109-zuhanyzas-vagy-kadban-furdes-szavazz.htmlA napi tisztálkodást gyakran rutinszerűen végezzük. Ezen pedig nem is csodálkozhatunk, hiszen épp a fürdés az, ami a rohanó életünkben egy plusz időkiesést jelent. Ám vannak olyan pillanatok, amikor igenis jól esik átadni magunkat az esti szeánszának. Korábban már megmutattuk a világ legszebb fürdőszobáit, de most a te véleményedre vagyunk kíváncsiak. Számodra mi van a legjobb fürdőben: zuhany vagy kád? Otthon--A miniatűrök világa, ahol minden új értelmezést kaphttp://www.life.hu/otthon/20171223-a-miniaturok-vilaga-ahol-minden-uj-ertelmezest-kap-small-worlds.htmlKépzelj el egy világot, ahol elsőre minden normálisnak tűnik, de jobban megvizsgálva ráébredsz, hogy ez közel sincs így. Az ördög a részletekben rejlik, szokták mondani, ami ezekre a miniatűrökre duplán igaz. Otthon--Lélegzetelállító képek a városi életről: fotókhttp://www.life.hu/otthon/20171218-lelegzetelallito-kepek-a-varosi-eletrol-egy-kinai-fotografus-szemen-at.htmlHarimao Lee egy tehetséges autodidakta fotográfus, utazó és városi kutató Hongkongból. Harimao utazásai alkalmával nem csupán a helyi nevezetességekre összpontosít; lenyűgöző utcai felvételt készít. OtthonOrigoRémisztő szellemvárosok és elhagyott épületek – 3. részhttp://www.life.hu/otthon/20171116-remiszto-szellemvarosok-es-elhagyott-epuletek-kina-usa.htmlAz elhagyott gyárépületek és hoteleknél kevesebb rémisztő dolgot tudunk elképzelni. Talán a víz alatti városban való barangolás felvehetné velük a versenyt, búvárruhában és elemlámpával. Korábban már írtunk félelmetes helyekről, most következzen a sorozat harmadik része. Otthon--Nem adta el az otthonát, beépítették a társasházba - Őrült ingatlansorsokhttp://www.life.hu/otthon/20171121-nem-adta-el-az-otthonat-beepitettek-a-tarsashazba-ingatlan.htmlSokszor valami nagyobb terv érdekében felvásárolják a környező házakat, hogy autópálya, bérházak, vagy épp irodaépületek kerülhessenek a helyükre. De vannak olyan tulajdonosok, akik bizony keresztülhúzták a befektetők terveit. Ezekből szemezgettünk. OtthonAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.