Japán déli részén, egy vulkán közelében fekszik az Aso Farm Land üdülőhely, ahová elsősorban a csodás környezet, és az itt működő számos gyógyvizes termálfürdő csábítja a turistákat. Ám nem csupán ezek, hanem az érdekes házak is hozzájárulnak ahhoz, hogy egész Ázsiából érkezzenek ide vendégek.

Hongkongban koporsókabinokban élnek

Hongkong többek közt arról is híres, hogy az ingatlanárak itt a csillagos égig érnek. 7,5 millió lakosára, igen kevés beépíthető és hasznosítható terület jut. Tehát a tér, mint olyan, már csak a gazdagok számára érhető el, ők tudják hosszú távon megtartani. Aki nem engedheti meg magának a garzon luxusát sem, az úgynevezett „koporsókabinokban" él. Nézd meg!

Az épületek nem csak a tervező játékos kedve miatt néznek ki így. Ezek ugyanis földrengésbiztosak, ami lássuk be, ebben a térségben igen nagy erénynek számít. Tavaly áprilisban a régióban a Richter-skála szerinti 6,5-s fokozatú rengést mértek, melyben többen megsérültek és rengetegen elvesztették otthonukat. A Katsuyuki Kitagawa által tervezett házak azonban ellenálltak, nem dőltek össze, de még csak meg se rongálódtak.

A Katsuyuki Kitagawa által tervezett házak azonban ellenálltak a földrengésnekForrás: Reuters

Ezek a kupola házak teljesen sértetlenek maradtak. Egyetlen üvegtábla sem tört be - mondta Konishi a Reutersnek.

Az üdülő vezetője a polisztirol darabokból álló épületek alakját, az egyik legnépszerűbb japán édességről, a Konishiről modellezte. Az épület részei olyan könnyűek, hogy két férfi is képes összeállítani egy ilyen süti-házat, némi ragasztó segítségével.

A szél és a földrengések azért nem okoznak bennük könnyedén károkat, mert nincsenek gerendák, amelyek elrepedhetnének. Furcsának néznek ki, de ha több ilyen épületben gondolkodnának azok, akik rengés-veszélyes zónákban élnek, jóval kevesebb kárral és áldozattal lehetne számolni.

Nézd meg a házakat belülről is!Forrás: Reuters