Trendek jönnek-mennek, van aki követi, van aki nem, egy biztos, az új technikákkal káprázatosan szép megjelenésed lesz, érdemes kipróbálnod. Idén végre vége a maszkhatásnak, a sablonszerű kinézetnek, és előtérbe kerül a üdítően friss külső, amivel a természetes szépséged ragyog majd.

Fényes alapozás:

A tökéletes megjelenés nélkülözhetetlen kelléke az alapozó, amihez válassz vitaminokban gazdag textúrát. Az új alapozási technikával éveket fiatalodhatsz és egészségtől ragyogó, üde külsőt nyerhetsz. Mi a titka ennek az új, fényes bőrnek? A hidratálás után tedd fel a bőrtípusodhoz legjobban illő bőrtökéletesítő primert, így légiesen könnyű lesz majd az alapozásod.

A primer kitölti a pórusokat, feltölti a ráncokat és tartósabb lesz a sminked isForrás: Shutterstock

És most jöhet a trükk: a kedvenc alapozódhoz tegyél pár csepp folyékony highlightert, keverd össze, és ezzel az elixírrel egységesítsd a bőrödet. Természetesen vedd figyelembe a bőrszínedet és ahhoz válaszd a highlighter tónusát. Hideg bőrszínhez jó a jeges árnyalat, meleg bőrszínhez az aranyos tónusú highlighter az ideális. Ha meglódult a highlighter és picit túl sok lett, akkor transzparens púderrel mattítsd le a szem alatti területet és a T-zónát.

Az arcpirosító:  

Egy korszak lezárult, ami az agyonkontúrozást illeti. Újra felfedezhetjük a ragyogóan természetes kinézetet és persze az arcpirosítók fantasztikus kínálatát. Az új trend, amivel egészségtől ragyogóak lesznek az orcák, kifinomultan lágy, és kontrasztoktól mentes. Az új arckontúr technika a draping. A legszebb hatást a krémpirosítókkal érheted el: teheted az arc közepére akkor kislányos bájjal ruház fel, de teheted az arccsont alá, akkor még kifejezőbb lesz a megjelenésed.

Az új trend a draping, a kifinomultan lágy, és kontrasztoktól mentes arcpirosításForrás: Shutterstoc

Nagyon finoman krém highlighttal emeld ki az arccsontodat, masszírozd a bőrödbe, mosd össze az arcpirosítóval, hogy még természetesebb legyen a végeredmény. Ha esetleg nincs krémpirosítód, akkor helyettesítheted az ajkad színével harmonizáló ajakrúzzsal is. De ha kontúrmentesen használod, akkor ez a technika működik a hagyományos porállagú pirosítókkal is.

A szemöldök:

A szemöldök smink nélkül is nagyon meghatározó része az arcnak, az új technikával pedig sokkal természetesebb és lágyabb lesz, mint korábban bármikor. Egy dolog nem változott, mégpedig a szín: akár ceruzával, akár szemöldökporral élénkíted a szemöldöködet, vedd figyelembe a hajszínedet. Szemöldököd színe mindig a hajtöveddel harmonizáljon. Ha sokat kell pótolni, akkor érdemes először ceruzával kiegészíteni, majd porral fixálni, de mindenképpen fésüld ki a végén a felesleget, hogy ne legyen túl rajzos a kinézete. Ha van mennyisége a szemöldöknek, akkor elegendő színezett szemöldökspirállal átfésülni.

A szemöldöködet érdemes először ceruzával kiegészíteni, majd porral fixálni, de mindenképpen fésüld ki a végén a feleslegetForrás: Shutterstock

A legtermészetesebb szemöldököt úgy tudod elkészíteni, hogy megfésülöd száliránynak megfelelően, megnézed, hol vannak benne hézagok, majd a szemöldököd alsó ívétől felfelé satírozva pótlod a hiányosságot. Így haladj végig, majd fésüld ki a felesleget és a legvégén egy áttetsző szemöldökbalzsammal fixáld le.