Sminktechnikák, amiket el kell sajátítanod 2018-ban

szemöldök
Forrás: Shutterstock -
szemöldök alapozás szépségápolás smink arcpirosító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Trendek jönnek-mennek, van aki követi, van aki nem, egy biztos, az új technikákkal káprázatosan szép megjelenésed lesz, érdemes kipróbálnod. Idén végre vége a maszkhatásnak, a sablonszerű kinézetnek, és előtérbe kerül a üdítően friss külső, amivel a természetes szépséged ragyog majd.

Fényes alapozás:

A tökéletes megjelenés nélkülözhetetlen kelléke az alapozó, amihez válassz vitaminokban gazdag textúrát. Az új alapozási technikával éveket fiatalodhatsz és egészségtől ragyogó, üde külsőt nyerhetsz. Mi a titka ennek az új, fényes bőrnek? A hidratálás után tedd fel a bőrtípusodhoz legjobban illő bőrtökéletesítő primert, így légiesen könnyű lesz majd az alapozásod.

A primer kitölti a pórusokat, feltölti a ráncokat és tartósabb lesz a sminked is Forrás: Shutterstock

És most jöhet a trükk: a kedvenc alapozódhoz tegyél pár csepp folyékony highlightert, keverd össze, és ezzel az elixírrel egységesítsd a bőrödet. Természetesen vedd figyelembe a bőrszínedet és ahhoz válaszd a highlighter tónusát. Hideg bőrszínhez jó a jeges árnyalat, meleg bőrszínhez az aranyos tónusú highlighter az ideális. Ha meglódult a highlighter és picit túl sok lett, akkor transzparens púderrel mattítsd le a szem alatti területet és a T-zónát.

Az arcpirosító:

Egy korszak lezárult, ami az agyonkontúrozást illeti. Újra felfedezhetjük a ragyogóan természetes kinézetet és persze az arcpirosítók fantasztikus kínálatát. Az új trend, amivel egészségtől ragyogóak lesznek az orcák, kifinomultan lágy, és kontrasztoktól mentes. Az új arckontúr technika a draping. A legszebb hatást a krémpirosítókkal érheted el: teheted az arc közepére akkor kislányos bájjal ruház fel, de teheted az arccsont alá, akkor még kifejezőbb lesz a megjelenésed.

Az új trend a draping, a kifinomultan lágy, és kontrasztoktól mentes arcpirosítás Forrás: Shutterstoc

Nagyon finoman krém highlighttal emeld ki az arccsontodat, masszírozd a bőrödbe, mosd össze az arcpirosítóval, hogy még természetesebb legyen a végeredmény. Ha esetleg nincs krémpirosítód, akkor helyettesítheted az ajkad színével harmonizáló ajakrúzzsal is. De ha kontúrmentesen használod, akkor ez a technika működik a hagyományos porállagú pirosítókkal is.

A szemöldök:

A szemöldök smink nélkül is nagyon meghatározó része az arcnak, az új technikával pedig sokkal természetesebb és lágyabb lesz, mint korábban bármikor. Egy dolog nem változott, mégpedig a szín: akár ceruzával, akár szemöldökporral élénkíted a szemöldöködet, vedd figyelembe a hajszínedet. Szemöldököd színe mindig a hajtöveddel harmonizáljon. Ha sokat kell pótolni, akkor érdemes először ceruzával kiegészíteni, majd porral fixálni, de mindenképpen fésüld ki a végén a felesleget, hogy ne legyen túl rajzos a kinézete. Ha van mennyisége a szemöldöknek, akkor elegendő színezett szemöldökspirállal átfésülni.

A szemöldöködet érdemes először ceruzával kiegészíteni, majd porral fixálni, de mindenképpen fésüld ki a végén a felesleget Forrás: Shutterstock

A legtermészetesebb szemöldököt úgy tudod elkészíteni, hogy megfésülöd száliránynak megfelelően, megnézed, hol vannak benne hézagok, majd a szemöldököd alsó ívétől felfelé satírozva pótlod a hiányosságot. Így haladj végig, majd fésüld ki a felesleget és a legvégén egy áttetsző szemöldökbalzsammal fixáld le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.