A horoszkóp nem csak a munkádban és a szociális kapcsolataidban határozza meg a viselkedésedet, de otthonod berendezésében is meghatározó erőt képvisel. Korábban már megmutattuk, hogy milyen lakberendezési elvekre érdemes odafigyelnie a Vízöntőnek, a Halaknak és a Kosnak. Most következzen újabb három csillagjegy.

Bika

Míg a Bika alapvető jellemzői között szerepel a makacsság, nyugodtság, úgy személyiségében igen erősen jelen van az érzékiség is. A lakása berendezésében is inkább ez a romantikus, lágyabb oldal érvényesül: puhaság, rózsák, blues életérzés - otthonában nem lehet elég párna és pléd, hogy este bekuckózhasson.

A bika lakásának berendezésében inkább a romantikus, lágyabb oldal érvényesülForrás: Press Loft, Shutterstock

A Bika kedveli a mintás szöveteket, vele született szépérzékének köszönhetően pedig remekül kombinálja ezek különböző stílusait. Meghatározó színe elsődlegesen a vérvörös, de a sárga és a zöld is fontos lehet számára. Ezek a falakon, valamint a bútorokon épp úgy megjelenhetnek, mint a kárpitokon. Azonban sosem esik túlzásokba, így otthona mindig harmonikus, jó érzés belépni és nála időzni.

Ha a Bika, azaz az egyik föld jegyben születtél, kedvenc helyed a konyha, ahol szereted az asztalon sorakozó fűszernövényeket. Szeretsz gyógynövényeket és lehetőség szerint zöldségeket is termeszteni.

Ikrek

Az Ikrek személyisége gyakran két különböző pólussal rendelkezik. Ez gyakran gondot okozhat a lakás dekorálás terén. De van egy valami, amit megosztottság nélkül imád: új ismereteket szerezni. No, persze csak olyat, ami érdekli. A lakásában sok a könyv, és szeret olyan helyeket kialakítani, ahol kényelmesen tud olvasni, írni és az interneten szörfölni.

Az ikrek szeretnek olvasni, érdelmes berendezniük egy kényelmes olvasósarkotForrás: Press Loft

Az éles kontrasztok használata különösen jellemző az Ikrekre, ez is a látszólagos kettős személyiségükből fakad. A kedvelt színe a barna és annak minden árnyalata, valamint a sápadtabb sárga. Bár ezekkel a színekkel körülvéve érzi magát a legjobban, a falakat érdemes valamilyen semleges színűre festenie, melyben jobban mutatnak a sötétebb bútorok és nem lesz bezártság érzése.

Ha Ikrek a csillagjegyed, lételemed a társaság és az értelmes kommunikáció. A lakásod központi része épp ezért a nappali és az étkező, de nem szereted azokat az elemeket, melyeknek nincs funkciójuk, és így feleslegesen zavarják az emberi interakciókat.

Rák

A Rák szereti a merész színeket, de az otthonában a domináns inkább a fehér. Ám azért, hogy ne legyen túl rideg számára az összhatás, érdemes világos narancssárgával vagy valamilyen lágy és meleg színnel kombinálnia.

A rákok kombinálják a fehéret meleg színekkel, példuál narancssárgávalForrás: Press Loft

A Rák különösen érzelmes és érzékeny csillagjegy, ezért imád a lakás több pontján különleges, szentimentális emléktárgyakat elhelyezni, melyek mindig az adott helyiség középpontjában vannak. Kedveli a polcokat, vitrineket.

Ha Rák vagy, kedveled a víz közelségét, így a kedvenc helyiséged a fürdőszoba. Erre érdemes nagyobb figyelmet szentelned, hiszen itt tudod magad igazán kipihenni és feltölteni.