Torgyán József a vihar miatt megrongálódott síremlékének helyreállítása akár egy évig is eltart majd. Özvegye, Cseh Mária bízik abban, hogy hamarosan újra lesz hová virágot vinnie.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Torgyán József síremlékét csúnyán megrongálta a vihar, azonban a Farkasréti temető minden költséget vállal, ami a sírokban keletkezett károkat illeti. 

Most azonban Torgyán József özvegye, Cseh Mária úgy értesült, hogy a károk felmérése lassan halad, így akár fél vagy egy év is eltelhet a helyreállításig. "Senki sem tud biztos időpontot mondani! Elkeserítő, de nincs mit tenni! Ez egy szerencsétlen, váratlan tragédia volt, és ilyen lassú a kárrendezési folyamat" - mondta a Ripostnak az özvegy

Torgyán József özvegye reméli, hamarosan helyreállítják férje sírhelyétForrás: MTI/Kollányi Péter

Cseh Mária már felvette a kapcsoaltot a sírkövessel, akit szintén megráztak a történtek, százezreket enged majd az új síremlék árából. Talán a régiből is megmenthetnek bizonyos részeket. Az özvegy abban is bízik, hogy mivel férje a Földművelésügyi Minisztérium halottja volt, és végső nyughelye egy állami, kiemelt sírhely, így felgyorsíthatják majd a folyamatot.