tavasz bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan, de biztosan közeledik a tavasz: hatékony gondoskodással most megújíthatjuk bőrünk szerkezetét.

Az A-, illetve D-vitamin hiánya tél végére nemcsak a szervezetünkre lesz hatással, bőrhibáink is láthatóbbá válnak. De nemcsak ez, a kinti hideg és a benti meleg váltakozása is megviseli bőrünket. Ezek után érdemes a tavaszt frissítő kezelésekkel kezdeni: távolítsuk el az elhalt hámsejteket heti rendszerességgel, kíméletes arc- és testradír alkalmazásával. Érdemes felkeresni kedvenc kozmetikusodat egy alapos méregtelenítő kezelésre és a méregtelenítést belsőleg is alkalmazni: kevesebb húst és sokkal több rostban gazdag ételt, zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, pótolni a C-vitamint így hozzásegíted bőrödet a megújuláshoz.

Érdemes felkeresni kedvenc kozmetikusodat egy alapos méregtelenítő kezelésre Forrás: Shutterstock

A bőséges, minőségi ásványvízbevitelről se feledkezz meg, még akkor sem, ha a hőérzeted miatt nem jut eszedbe. A víz alapvetően hozzájárul a bőr regenerálódásához. Bőrünk helyes ápolása hosszú távú befektetés, ami összefügg a táplálkozással, az életmódunkkal, és hatással vannak rá a külső környezeti hatások is. Utóbbi miatt nagyon fontos a napi rendszeres arctisztítás, az életkornak és a bőrtípusnak megfelelően reggel, illetve este. Így az alkalmazott napi hidratálókrémek is célba érnek, eredményes lesz az ápolás.

A testesebb arckrémeket tavasszal érdemes lecserélni arcolajra, vagy esszenciális, könnyebb szerkezetű szérumokra, emulziókra, bőröd igényeihez igazodva. Hetente érdemes frissítő, tápláló arcpakolásokkal feltölteni bőrödet energiával. De vannak fátyolmaszkok is, szintén minden bőrtípusra. Részesítsd előnyben azokat, amikben A-, C-, D-, E-vitamin és hialuronsav van. Ha ezeket a turbóenergiákat alkalmazod, eltűnik a fakó, fénytelen arcszín és újjászületik a bőröd.

Tavasszal válts vitaminokban gazdag, könnyebb szerkezetű szérumokra Forrás: Shutterstock

Akár otthoni, akár kozmetikai hámlasztást alkalmazol a bőrmegújításhoz, nagyon fontos, hogy használj fényvédőkrémet, mert fényérzékenyebbé válik a bőr. A tavaszi erősödő napsugárzás hatására megjelenhetnek szeplők, pigmentfoltok, de az arcra való fényvédők alkalmazásával elkerülheted ezt a kellemetlenséget. Ha figyelünk bőrünk igényeire, sokáig ragyogóan szép marad és az öregedés jelei is lényegesen barátságosabbak, halványabbak lesznek.

Barack, pink és lila: sminkszínek a téli szürkeség ellen

Viszlát egyhangúság, viszlát szürkeség! Legyen üdítően friss a megjelenésed a barack, a pink és a lila összhangjával. Készítsd el a New York Fashion Week legizgalmasabb sminkjét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.