A világhírű magyar idegsebész, Dr. Csókay András feldolgozhatatlan tragédiájáról vallott: elvesztette 10 éves kisfiát.

Mint arról korában már beszámoltunk, magyar orvoscsapat vállalta, hogy szétválasztja a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket. A csapat egyik tagja, Dr. Csókay András sikeres, nemzetközi hírű idegsebész és agykutató, ugyanakkor a magánéletben korábban hatalmas tragédia érte. A szakember a Story magazinnak vallott arról, hogy néhány évvel ezelőtt elvesztette 10 éves kisfiát.

Dr. Csókay András elvesztette 10 éves kisfiátForrás: TV2

Marci epilepsziás volt, de gyógyszerrel tünetmentesen teltek a napjai. Jól volt, tanult, sportolt. Épp a születésnapjára készültünk, mi bent voltunk a lakásban, ő kint a kertben. Szólítottuk, hogy megjöttek a keresztszülők, kimentem, és azt láttam, hogy 20 centis vízben fekszik a régi kerti medencében, megfulladva. Sok gyerek életét megmentettem, de a saját fiamét nem tudtam. Sikertelen volt az újraélesztési próbálkozásom. Valószínűleg egy epilepsziás roham miatt esett bele a vízbe, és fulladt meg." - nyilatkozta Dr. Csókay.

A család igen vallásos, egy 90 éves gyóntatóatya segített nekik feldolgozni a történteket. Hisznek abban, hogy Marci most jó helyen van, és arra gondolnak, gyermeküknek legalább volt 10 boldog éve a Földön.