A futáson kívül is van élet - 5 szuper szabadtéri edzés

Forrás: YouTube -
tavasz szabadtéri edzés HIIT tréning zsírégetés futás edzés intervall tréning
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A futás remek szabadtéri sport. Növeli az állóképességet, fogyaszt és még az izomnövelésben is segít. Ám nem mindenki találja meg benne a szépséget, sokan unalmasnak, monotonnak tartják. A jó idő azonban minden sportolni vágyót kicsábít a szabadba. Mit mozogj, ha nem a köröket akarod róni? Mutatjuk!

Ezekhez nem kell street workout pálya, akár a kertben, akár a ház előtt, egy parkban, kutyasétáltatással, vagy épp gyerek-szellőztetéssel/játszótereztetéssel egybekötve is végezheted őket. Nincs kifogás!

1. 30 perces HIIT edzés

A HIIT lényegében egy intervall edzés, mely során magas és alacsony intenzitású szakaszok/gyakorlatok követik egymást. Remekül lehet egyénre szabni. Rendszeres „használatával" csak úgy olvadnak le a kilók, de remek kiegészítése más sportnak is, mivel kiválóan növeli az állóképességet.

Itt van rá egy példa. A gyakorlatok megszabott ideje alatt, próbálj annyi ismétlést végezni, amennyit csak tudsz. A lenti gyakorlatsort 5 körben végezd.

  • Guggolásból felugrás: 60 másodperc
  • Magas térdemelés: 45 másodperc
  • Fekvőtámasz: 60 másodperc
  • Seal Jacks: 45 másodperc (alapállásból ugorj terpeszbe, közben a karodat lendítsd oldalra, majd alapállásba vissza, közben tapsolj magad előtt)
  • 20 méteres sprint: 8 hossz
Guggolásból felugrás Forrás: YouTube

2. Egyszerű PYLO edzés

Ha olyan kültéri edzést szeretnél, amely egyszerű, akkor ez a gyakorlatsor neked szól. A leghatékonyabb, ha a lentieket 30 percen át ismételed.

  • Csinálj annyi fekvőtámaszt, amennyit csak bírsz
  • Sprintelj 40 métert
  • Sétálj 40 métert kitöréssel

3. Medicinlabda dobálás

Itt egy szórakoztató edzés: dobd el a labdát és fuss utána. A medicinlabda eldobása, majd „üldözése" remekül átmozgatja az egész testedet. A dobás formáját is variálhatod: lökés, hajítás, guggolásból dobás... stb. Ezt akár egy apró hátsókertben vagy a ház előtt is végezheted. Dobáld a labdát 30 percen át, hogy kellő kalóriát égethess és mellette növeld az izmaidat.

4. Vedd birtokba a padokat

Menj el egy parkba, keress egy padot, és csinálj egy gyors edzést. A lenti videóban bemutatott gyakorlatok közül válassz ki négyet. Minden gyakorlatból 10 ismétlést csinálj, összesen 5-10 körben – a jelenlegi edzettségi szintedtől függően.

5. Nyolcperces zsírégető

Azt mondod, nincs napi fél órád edzeni? Semmi gond. Mutatunk egyet, ami mindössze 8 percet vesz el az életedből. Ebből a három gyakorlatból, fejenként 30 másodpercig végezz annyit, amennyit csak tudsz. Utána pihenj fél percet. Ezt ismételd összesen négyszer, és kész is vagy a 8 perces edzéssel.

  • Kitörés váltott lábbal
  • Fekvőtámasz
  • Lépegető plank

Edzésre fel! Kezd el még ma!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.