A születésnapos Lady Gaga legsokkolóbb ruhái az elmúlt 10 évből

Lady Gaga outfit születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vérbeli előadóművész, különc, lázadó, egyszóval Lady Gaga. Róla lesz most szó, hiszen ma ünnepli 32. születésnapját, ezzel együtt első albumának 10. évfordulóját. Bizony, az énekesnő immáron 10 éve éli mindennapjait rajongói figyelő tekintete előtt, akik nemcsak zenéje miatt, de egyedi, feltűnő, a színpadiasságot és drámaiságot, sőt a mondanivalót sem nélkülöző stílusa miatt is imádják. Ezúttal a legextrémebb outfitjeit szedtük össze: isten éltessen Lady Gaga!
  • Első lemeze, a The Fame 2008 augusztusában jött ki a Poker Face-szel és a Paparazzival. Aztán 2009-ben máris jött a még nagyobb durranás: a The Fame Monster lemez, és a Bad Romance, az Alejandro és a Telephone, velük a feledhetetlen videóklipek. A fellépései, koncertjei is meglehetősen eseménydúsak voltak: Gaga művérrel sem félt bemocskolni magát, ha a mondanivaló súlyozásáról volt szó.
MTV Video Music Awards Forrás: FilmMagic/2009 Jeff Kravitz/Jeff Kravitz
  • A 2009-es MTV Video Music Awardson egy Alexander McQueen darabban vette át díjait, amihez a Hous of Gaga csapat tervezett az énekesnőre oly jellemző fejdíszt. A House of Gaga az énekesnő kreatív háttércsapata, akik minden furcsa, eszement és sokkoló elképzelését megtervezték számára.
2009 MTV Video Music Awards Forrás: Getty Images/2009 Getty Images/Christopher Polk
  • Meglehetősen korán, már 2009-ben megkapta Gaga az első díjat, ami stílusát díjazta az Accessories Council Excellence Awardson. A gálán sem hazudtolta meg magát: Erickson Beamon csipkefejdíszben, John Galliano cipőben és Marc Jacobs ruhában jelent meg.
ACE Awards Forrás: Getty Images for The Accessories/2009 Getty Images/Dimitrios Kambouris
  • Ebben az évben Lady Gaga II. Erzsébettel is találkozott. Kíváncsian várták, hogy az eseményre vajon konzervatívabb szerelést választ-e Gaga. A válasz: nem. A piros latex ruhát Atsuko Kudo tervezte, és két héten át hét ember dolgozott rajta.
II. Erzsébettel Forrás: Getty Images/2009 Anwar Hussein/Anwar Hussein
  • 2010-ben a Grammy-gálára maga Giorgio Armani tervezte meg Lady Gaga ruháit. "Ő egy modern divat fenomén" - nyilatkozta Gagáról a tervező. A fejdíszt Philip Treacy Armani Privé számára készített kollekcióból választotta ki az énekesnő.
Grammy Forrás: FilmMagic/2010 Jon Kopaloff/Jon Kopaloff
Grammy Forrás: WireImage/2010 Kevin Mazur/Kevin Mazur
  • A 2010-es Brit Awardson Francesco Scognamiglio ruhájában jelent meg, és a csipke fejdísz sem maradt el, ami egy újabb Philip Treacy alkotás.
Brit Awards Forrás: Getty Images/2010 Getty Images/Ian Gavan
  • Ezekben az években Lady Gaga a kisebb vörös szőnyeges eseményekre is mindig látványos outfitben érkezett. 2010-ben a MAC Viva Glam launch eventen újfent fejdíszben és csipkeoverálban jelent meg.
MAC VIVA GLAM Forrás: WireImage/2010 Jon Furniss/Jon Furniss
  • Talán mindközül a leghíresebb outfitje a húsruha, amit 2010-ben at MTV Video Music Awards-on viselt. A ruhát Franc Fernandez tervezte, és Nicola Formichetti alkotta meg az énekesnő kérésére. „Ha nem állunk ki azért, amiben hiszünk, ha nem harcolunk a jogainkért, hamarosan épp annyi jogunk lesz, mint a húsnak a csontjainkon" - mondta Gaga, amikor a különös ruha mondanivalójáról kérdezték.
MTV Video Music Awards Forrás: FilmMagic/2010 Jon Kopaloff/Jon Kopaloff
  • Ezen a gálán viselte azt a típusú Alexander McQueen cipőt is, ami utána még sokszor volt látható a lábán, és a klipekben is viselte őket.
MTV Video Music Awards Forrás: WireImage/2010 Kevin Mazur/Kevin Mazur
  • 2011-ben újabb díjat zsebelt be Gaga: a CFDA (Council of Fashion Designers of America) őt szavazta meg divatikonnak. Ebben az évben kezdte el hordani az énekesnő a szintén ikonikussá vált óriási talppal, sarok nélkül megtervezett cipőket. Ezen az eseményen például egy Thierry Mugler által megálmodott darabot viselt.
CFDA Fashion Awards Forrás: WireImage/2011 WireImage/Jamie Mccarthy
  • Tényleg imádta ezt a fazont, rengetegféle színben, és annál is több outfittel láthattuk a lábán. Íme, a szintén sokat hordott piros darab.
New Yorkban Forrás: WireImage/2011 James Devaney/James Devaney
  • Egy évvel a húsruha után újfent meglepetést okozott az MTV VMA-n. Ezúttal is jelmezszerű outfitet viselt, de más stílust hozott, mint korábban. A Born this Way című lemezért és a Judas című számért összesen négy díjat kapott, amit férfi alteregójaként, azaz Jo Calderone-ként vett át.
MTV Video Music Awards Forrás: WireImage/2011 Steve Granitz/Steve Granitz

További képekért lapozz a következő oldalra!

  • Az MTV EMA-n visszatért a művészi, szoborszerű megjelenéshez. A Paco Rabanne alkotás leginkább egy művészi installációra hasonlított.
MTV European Music Awards "Forrás: Getty Images/2011 Dave Benett/MTV 2011/Dave Benett/Mtv 2011 "
  • Az biztos, hogy szégyenlős sem volt soha. Más valószínűleg meztelennek érezné magát, ha egy bugyiban lépne utcára, de Gaga ezt a csipkebugyis összeállítást választotta David Letterman show-jába.
David Letterman Show Forrás: FilmMagic/Ray Tamarra/Ray Tamarra
  • Már 2012-t írunk: Lady Gaga óriási virágos fejdíszben keltett feltűnést egyik kedvenc designerének, Philip Treacynek a bemutatóján. Természetesen ezt a darabot is ő tervezte.
Philip Treacy bemutatóján Forrás: WireImage/2012 Mike Marsland/Mike Marsland
  • Gagát soha nem zavarta, ha valami kényelmetlen: ezekben az években számára kizárólag a látvány, a design és a mondanivaló volt fontos. Párizsban például ebben a különc kreációban látták kilépni a hotelből.
Párizsban Forrás: NORTHFOTO/Abaca
  • 2013-ban Gaga Artpop című lemezét promotálta világszerte. A lemez ugyan vegyes fogadtatásban részesült, az énekesnő beöltözős kedvét ez sem szegte. Berlinben valamiféle extrém csirkejelmezben láthatták a rajongók.
Berlinben Forrás: NORTHFOTO/Newspix
  • Berlint abszolút elkényeztette Gaga, ugyanis nem ez volt az egyetlen extrém megjelenése a látogatása során: a harisnyakötős bajszos outfitet is itt viselte.
Berlinben Forrás: WireImage/2013 Anita Bugge/Anita Bugge
  • A promóciós út Berlinből Londonba vezetett, itt láthattuk rajta ezt a papírból készített darabot is.
Londonban Forrás: FilmMagic/2013 FilmMagic/Neil P. Mockford
  • Más énekesnők körében gyakran viselt kiegészítő volt a fogékszer, Madonnán is sokszor láttuk, de ennyire rondát csak Lady Gaga vállalt be, egyébként a YouTube Music Awardson 2013-ban.
YouTube Music Awards Forrás: FilmMagic for YouTube/2013 Jeff Kravitz/Jeff Kravitz
  • A 2013-as Glamour Women Of The Year gálán hasonló halott menyasszony jelmezt viselt, mint Londonban. A Thom Browne kosztumhöz gyöngyökkel díszített platform óriássarkút választott.
Glamour Women Of The Year Gala Forrás: FilmMagic/2013 Taylor Hill/Taylor Hill
  • 2014 márciusában a New York-i Roseland Ballroomban szervezett fellépéseken újra előtérbe kerültek a teljes arcát takaró fejdíszek.
New Yorkban Forrás: Getty Images/2014 Kevin Mazur/Kevin Mazur
New Yorban Forrás: Getty Images/2014 Kevin Mazur/Kevin Mazur
  • A következő években Gaga stílusa egyre letisztultabb lett. A drámaiságot nem, a jelmezszerűséget viszont egyre inkább elhagyta, és így is csodálatosan nézett ki. Imádtuk például a 2016-os Oscar-gálán viselt ruháját, illetve az idei Grammy-s outfitjét. Az elmúlt évek legmeghökkentőbb darabját a 2017-es Grammyn viselte.
Grammy Forrás: FilmMagic/2017 Jon Kopaloff/Jon Kopaloff
Frissítsd fel a ruhatáradat! Jöhet a tavaszi gardróbtakarítás http://www.life.hu/trend/20180323-tavaszi-gardrobtakaritas-frissitsd-fel-a-ruhataradat.htmlTavasszal valahogy különösen igénye van az embernek a megújulásra, arra, hogy rendet tegyen maga körül, kicsit rendszerezzen, megváljon bizonyos dolgoktól, amik csak feleslegesen a foglalják a helyet, és esetlegesen persze be is szerezzen helyettük ezt-azt. TrendOrigoA 72 éves Diane Keaton punkos stílusával mindenkit leiskolázott: heti trendjelentéshttp://www.life.hu/trend/20180323-heti-trendjelentes-szerepel-benne-diane-keaton-drew-barrymore-john-corbett.htmlA héten sem maradtak el a különböző filmpremierek és vörös szőnyeges események. Habár volt pár izgalmas celebtrend, a hét nyertese egyértelműen Diane Keaton, aki megint megmutatta, hogy a 70 éveseké a világ. Trend--Givenchy és Audrey Hepburn: a tervező és a múzsa, akiből divatikon letthttp://www.life.hu/trend/20180321-hubert-de-givenchy-divattervezo-91-evesen-elhunyt.html"Egyedül neki vannak olyan ruhái, amiben igazán önmagam vagyok. Ő messze több, mint egy tervező, ő személyiséget teremt" - mondta legnagyobb múzsája, Audrey Hepburn Givenchyről, a letisztult elegancia, az egyszerű vonalak, a rafinált részletek mesteréről, aki 91 évesen távozott az élők sorából. TrendOrigoTop 10 szempillaspirál: ezekkel nem hibázhatsz!http://www.life.hu/trend/20180321-top-10-szempillaspiral-larion-oscar-ajanlasaval.htmlTe is bajban vagy, amikor a szempillaspirálok széles választékával szembesülsz? Larion Oscar sminkmester segít most eligazodni a mascarák világában. TrendOrigo96 évesen adta ki új könyvét a divatikon, Iris Apfelhttp://www.life.hu/trend/20180321-iris-apfel-divatikon-96-evesen-adta-ki-uj-konyvet.htmlAccidental Icon, vagyis Véletlenül lett ikon címmel adta ki legújabb könyvét a 96 éves Iris Apfel. Iris elképesztő életútat tudhat a magáénak, amiről a könyvében is beszámol. A Fehér Ház lakberendezője, és a felső tízezer híres stylistja volt, majd social media sztár lett: harsány stílusáért, látványos kiegészítőiért az egész világ rajong. Következzen 10 idézet az új könyvéből! TrendOrigoTorz és eldeformálódott celeblábak: ijesztő fotók!http://www.life.hu/trend/20180308-a-legrondabb-eltorzult-celeblabfejek.htmlA vörös szőnyeg nemcsak a csillogásról szól, sokszor olyan apróságok is napvilágra kerülnek a kamerák kereszttüzében, mint az eltorzult lábfejek, amelyek bizony nem is ritkák Hollywoodban. Mutatjuk a legijesztőbbeket! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.