Álhír terjedt el: halálos betegek a debreceni négyes iker babák

betegség orvos család szülők Debrecen halálos betegségek kórház álhír négyes iker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy álhíreket terjesztő oldal húsvéti bejegyzésében tette közzé, hogy a debreceni négyes ikrek halálos betegséggel küzdenek, talán a hároméves kort sem érik majd meg. Szüleik cáfolták a híreket, a Boda-babák teljesen egészségesek.

"Osszátok, hogy kiderüljön az igazság! Halálos betegséget hazudott egy lájkvadász oldal a debreceni négyes ikreknek! Húsvét hétfő este vették észre a Boda-babák szülei, hogy valami nagy baj lehet, mert sorra együttérző üzeneteket kaptak" - írta bejegyzésében a Sotry magazin. A 2016 őszén született debreceni négyes ikrekről ugyanis hamis hír terjed az interneten. Egy álhíreket közzétevő portál azt írta, hogy Bogi, Flóra, Jázmin és Pisti, azaz a Boda-babák halálos betegséggel küzdenek. A szülők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ez nem igaz, a babák egészségesek.

"A kamu oldal szerint a babákat szüleik a szokásos vizsgálatra vitték, ahol SMA 1-es típusú genetikailag örökletes izomsorvadást diagnosztizáltak, és a hároméves kort sem érik meg, ha nem sikerül orvosolni a betegséget. A portál szerint az orvosok tanácstalanok, de látnak még esélyt arra, hogy a tragédia elkerülhető legyen. A következő vizsgálat május végén várható a portál szerint, ha ott nem születik jó eredmény, a babák egy berlini klinikára kerülnek" - szemlézi a híroldal cikkét a Story, melynek nevét szándékosan nem teszik közzé.

Az ikrek édesanyja, Boda Beáta szerint innen már csak egy lépés, hogy egy álalapítvány pénzt gyűjtsön a kicsiknek, édesanyja már részvét üzeneteket is kapott. Kijelentette azonban, hogy a gyerekek egészségesek, jól vannak, és örültek az első húsvétjuknak.

A túlérzékenység nemzedéke már köztünk jár - Hópehely generációhttp://www.life.hu/csalad/20180401-a-tulerzekenyseg-nemzedeke-mar-koztunk-jar-hopehely-generacio.htmlTöbbször írtunk már a generációk sajátosságairól és a köztük lévő különbségekről. Most egy igen érdekes és sajátos nemzedéket fogunk bemutatni. Képtelenek elviselni a kritikát, összeroppannak a legapróbb teher alatt is, nem tudják elviselni a fájdalmat, ugyanakkor önmagukat a lehető legkülönlegesebb embernek tartják: ők a hópelyhek. CsaládOrigoVálik Jenna Dewan Tatum és Channing Tatum, közleményben tudattákhttp://www.life.hu/csalad/20180403-valik-jenna-dewan-tatum-es-channing-tatum.htmlChanning Tatum és táncos felesége, Jenna egy közleményben tudatták a világgal: békében bár, de beadták a válópert. Család--Angelina Jolie és Brad Pitt megállapodott a válásról: a gyerekek felügyeletét is megosztjákhttp://www.life.hu/csalad/20180402-angelina-jolie-es-brad-pitt-megallapodott-megosztjak-a-gyerekek-felugyeletet.htmlÚgy tűnik, hogy a 21. század eddigi legnagyobb sztárválása fordulóponthoz ért: Brad és Angelina megegyeztek. Család--Új kemencéjében készíti húsvéti menüjét Bangó Margithttp://www.life.hu/csalad/20180401-uj-kemencejeben-kesziti-husveti-menujet.htmlA Kossuth-díjas művésznő húsvétkor avatja fel azt a kemencét, melyet családja ajándékozott neki. Bangó Margit azt is elárulta, mit főz a családjának. Család--Megmutatta várandós pocakját Csobot Adélhttp://www.life.hu/csalad/20180401-megmutatta-varandos-pocakjat-csobot-adel-az-instagramon.htmlA kis Nátánnal indult húsvéti sétára Csobot Adél. Az énekesnőnek már szépen kerekedik a pocakja. Család--A családi otthonban húsvétozik Vastag Csabahttp://www.life.hu/csalad/20180401-a-csaladi-otthonban-husvetozik-vastag-csaba-enekes.htmlHúsvét alkalmából Veszprémbe utazott Vastag Csaba. CsaládFotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.