Egy álhíreket terjesztő oldal húsvéti bejegyzésében tette közzé, hogy a debreceni négyes ikrek halálos betegséggel küzdenek, talán a hároméves kort sem érik majd meg. Szüleik cáfolták a híreket, a Boda-babák teljesen egészségesek.

"Osszátok, hogy kiderüljön az igazság! Halálos betegséget hazudott egy lájkvadász oldal a debreceni négyes ikreknek! Húsvét hétfő este vették észre a Boda-babák szülei, hogy valami nagy baj lehet, mert sorra együttérző üzeneteket kaptak" - írta bejegyzésében a Sotry magazin. A 2016 őszén született debreceni négyes ikrekről ugyanis hamis hír terjed az interneten. Egy álhíreket közzétevő portál azt írta, hogy Bogi, Flóra, Jázmin és Pisti, azaz a Boda-babák halálos betegséggel küzdenek. A szülők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ez nem igaz, a babák egészségesek.

"A kamu oldal szerint a babákat szüleik a szokásos vizsgálatra vitték, ahol SMA 1-es típusú genetikailag örökletes izomsorvadást diagnosztizáltak, és a hároméves kort sem érik meg, ha nem sikerül orvosolni a betegséget. A portál szerint az orvosok tanácstalanok, de látnak még esélyt arra, hogy a tragédia elkerülhető legyen. A következő vizsgálat május végén várható a portál szerint, ha ott nem születik jó eredmény, a babák egy berlini klinikára kerülnek" - szemlézi a híroldal cikkét a Story, melynek nevét szándékosan nem teszik közzé. 

Az ikrek édesanyja, Boda Beáta szerint innen már csak egy lépés, hogy egy álalapítvány pénzt gyűjtsön a kicsiknek, édesanyja már részvét üzeneteket is kapott. Kijelentette azonban, hogy a gyerekek egészségesek, jól vannak, és örültek az első húsvétjuknak.