A fogyókúramanapság már a nők többségénél időszakonként újra és újra előjövő probléma. Leadnak pár kilót, majd visszaszalad picivel több, új, drasztikusabb diétához nyúlnak, majd minden kezdődik elölről. Vannak azonban olyanok, akik arra vágytak, hogy a mérleg többet mutasson alattuk. Van, aki többlet izommal, van, aki némi plusz zsírral érzi magát boldognak.

Napi 200-500 kalóriát evett - 37,5 kg vs. 50 kg

Julia azt mondja, hogy nem csupán a súlya gyarapodott, de boldogabb és egészségesebb is lett. Korábban megszállottan akart fogyni, akkor is, amikor már nem igazán volt miből. Visszatekintve, ő maga sem érti, hogy miként tudott ezekkel a belső negatív késztetésekkel együtt élni. A testén túl, a világhoz való hozzáállása is megváltozott, sokkal szabadabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érzi magát.

JULIA BAESSLER (@juliabaessler) által megosztott bejegyzés,

Büszkeség: ezt jelentik a plusz kilók - 47 kg vs. 57 kg

Emma túl soványnak érezte magát, ezért edzeni kezdett. Másfél év alatt érte el ezt a csodálatos átalakulást. Visszatekintve nagyon büszke magára, bár bevallja, hogy voltak mélypontjai. A fiatal nő továbbra is edz, és odafigyel az egészséges táplálkozásra is.

Emma (@emlouisefitness) által megosztott bejegyzés,

A kardió megszállottja volt - 47 kg vs. 60 kg

Emily az első képen a vékonyság megszállottja volt. Egészségtelenül táplálkozott és folyamatosan csak kardió gyakorlatokat végzett. Bár a képen mosolyog, belül depressziós volt és komoly testkép zavarral küzdött. Mára már beiktatta a súlyzós és HIIT edzések is az életébe, és többet eszik, mint valaha. Nem akar megfelelni senkinek sem, csupán boldog és hosszú életet akar.

EMILY SKYE Health + Fitness (@emilyskyefit) által megosztott bejegyzés,

Kinevették az edzőteremben - 42 kg vs. 56 kg

Stef Joson svájci Instagram fitness csillag, nagyon vékony lány volt. Amikor először ment le az edzőterembe, többen rosszallóan nézték gyenge próbálkozásait. Étkezési zavarral küzdött és nagyon fáradékony, gyenge volt. Ő azonban nem adta fel, és végül szuper alakra tett szert, nem mellékesen pedig boldogabb, kiegyensúlyozottabb emberré vált.

S T E F F Y (@stefkjoson) által megosztott bejegyzés,

Csontsovány lányból fitneszhercegnő

Abby anorexiával küzdött. Miután felismerte betegségét, úgy döntött, tesz ellene. Felszedett magára ugyan valamennyit, de az távolról sem izom volt, csupán zsír. Ezután határozta el, hogy formálni fogja testét, ma pedig minden fotóján egy valóban vidám és egészséges, nem mellékesen pedig hihetetlenül nőiesen izmos embert láthatunk.

Abby Pollock | #TFNTEAM (@ampollo) által megosztott bejegyzés,

Testépítőből telt és boldog lány lett

Jolene sok évig élt a protein shake-k és a kemény edzések árnyékában. Sokakat tesz boldoggá ez az élet, de a fiatal hölgy fokozatosan ráébredt, ő nem ebbe a táborba tartozik. Felmérte, hogy mennyi lemondással jár számára a túl fitt élet, és változtatott. Most sokkal vidámabb és felszabadultabb, több ideje jut magára és barátaira. Állítja, életében nem imádta ennyire még a saját testét és lelkét. 

Forrás: Facebook/Jolene Nicole Jones

A modellvilág mindkét oldalán állt már

Liza Golden-Bhojwani a bal oldali képen modell karrierje csúcsán látható. Ezt volt a versenysúlya és ekkor volt a legkeresettebb. Saját bevallása szerint olyan keveset evett, hogy el is ájult. Aztán csak egy kicsit engedte el a gyeplőt – értsd pár főtt répával többet evett -, de kiéhezett szervezete egyből raktározni kezdett. A következő fotóin, már a kövér combjairól pusmogtak. Liza pedig rájött, hogy ez így sehogy sem jó. Azóta plus size modellkéntdolgozik, élvezi az életet, az ízeket, ugyanakkor nem hanyagolja el magát, edz és természetesen egészséges ételeket eszik, de nem veti meg a csokoládét sem. Ez az én természetes énem, nem akarom többé belekényszeríteni magamat egy másik testbe.

Liza Golden-Bhojwani (@lizagoldenreal) által megosztott bejegyzés,

Az önsanyargatástól a boldogságig

Megan fiatalon evési zavarokkal küzdött, majd edzeni kezdett, szigorú diétával párosítva. Mindenki azt mondta, hogy csodásan néz ki, de ő belül boldogtalan volt. Folyamatosan küzdött magával: órákat töltött az edzőteremben, rengeteg súlyt vesztett, mégis mindig talált magán valamit, amit gyűlölhetett. Aztán rájött, hogy el kell fogadnia magát némi plusz súllyal ahhoz, hogy kinyíljon számára a világ.

Megan Jayne Crabbe (@bodyposipanda) által megosztott bejegyzés,