A nők gyakran panaszkodnak az idő múlásával megjelenő ráncok és a rájuk rakódó pluszkilók miatt. Egyre többen választják a plasztikai és szépészeti beavatkozásokat, hogy felvegyék a harcot az öregedéssel. De mi a helyzet a férfiakkal? Ők is elégedetlenkednek vajon? És ha igen, mely testrészükön változtatnának? Most kiderül!

A férfiak esetében is szinte ugyanazok a problémák merülnek fel, mint a nőknél, csak ritkábban mennek el orvos-esztétikai kezelésre: jellemzően inkább a hölgyek keresik fel ezeket a szalonokat, hogy megszabaduljanak problémáiktól. Persze a férfiakra is igaz, hogy szeretnének fiatalosak, vonzóak maradni, a legtöbben a sokasodó, mélyülő ráncaikkal nem tudnak kibékülni.

A legnépszerűbbek a botox és a hyaluronsavas arc- vagy ráncfeltöltés. A ránctalanítás egyik közkedvelt módszere általában mindkét nemnél a botox, hiszen gyors, fájdalommentes és az eredménye látványos. A kezelés alkalmas a szemöldökök közötti ráncok a homlokráncok, és a szarkalábak, kezelésére, és a 15-20 perces beavatkozás hatása a kezelést követően nagyjából 3-6 hónapig tart. Népszerű a férfiak körében a hyaluronsavas ránc- vagy arcfeltöltés is, ebben az esetben a töltőanyagot tűvel vagy kanüllel juttatjuk a volumenhiányos területre vagy a ráncok alá különösebb fájdalom nélkül. A kezelés hatására a megjelenésünk éveket fiatalodhat úgy, hogy a természetes hatás is megmarad" - mondja Dr. Széchenyi Kornél.

A férfiak is harcolnak az öregedés látható jelei ellenForrás: AFP

A makacs zsírpárnáktól is szabadulnának

A ráncok kezelése, eltüntetése mellett a felszökő kilóktól is szeretnének megszabadulni a férfi vendégek, a zsírbontás nagyon népszerű. „Főleg azok keresik a segítséget, akik hosszú ideje nem tudnak megszabadulni az elsősorban a has környékére lokalizálódó makacs pár centiméteres zsírrétegtől vagy a tokájuktól. A biztonságos kezeléssel ott érhetünk el kedvező eredményt, ahol azt a legjobban szeretnénk."

A kezeléshez használt injekció hatóanyaga a deoxikólsav, ami lebontja a felesleges zsírsejteket. „Ez egy a természetben is megtalálható anyag, amelyet szigorú megtisztítást követően fecskendezünk az érintett területbe. Másik módszer a fókuszált ultrahangos zsírbontás, ami a magas hő segítségével roncsolja a zsírszövetet, így zsírsejtek szétesnek. A lebomlott zsír idővel a nyirokrendszeren keresztül távozik a szervezetünkből. Aki pedig a felesleges kilóktól szeretne megszabadulni, annak a prémium orvosi diétás módszerünk tud hatékony segítséget nyújtani az eredményes fogyáshoz" – teszi hozzá a szakember.