Egy kis házi süteményre vágysz, de nincs időd vagy épp kedved a hosszas előkészületekhez, és nem akarod kivárni, míg a sütőben 30-40 percig sül? Akkor a legjobb helyen jársz! Gyors és egyszerű süteményrecept, mellyel családodat, barátaidat, de akár magadat is meglepheted.
Készíts el életed legegyszerűbb almás pitéjét
Hozzávalók:
- félkész tészta
- szeletekre vágott alma
- barnacukor
- szegfűszeg
- fahéj
- szerecsendió
- apróra vágott dió vagy mandula
- olvasztott vaj
Elkészítés:
A tésztát háromszögalakban vágd fel, tedd rá a vajba mártott almát, majd ízlés szerint szórd meg a barnacukorral, a szegfűszeggel, a szerecsendióval és a fahéjjal. Ezután hintsd meg a diófélével, majd tekerd fel. 190 fokon 12-15 percig süsd. A legjobb, ha fagylalttal tálalod! Biztos a siker, és még a konyhában sem kell órákat robotolnod.