Nyáron, amikor a forróság szinte már elviselhetetlen, az ember két helyre vágyik: egy megfelelően légkondicionált szobába vagy a vízbe. A nagy melegben a legjobb, ha egy tópartján töltöd az idődet, ám ekkor szabadságra van szükséged, vagy a megmártózásra maradnak a hétvégék. Akkor azonban, ha van kerted, remek lehetőség áll előtted, melyet kár lenne nem kihasználnod.

A kertedet akár strandként is használhatod

Gyerekkorodban te is biztosan imádtad, amikor egymást slaggal locsoltátok, vagy a bébimedencéből ki-be ugrálva és sikongatva fogócskáztatok. Nos, ezt az élményt nem kell elengedned, megadhatod a felnőttkori önmagad és akár gyermekeid számára is. Persze kissé felturbózva. Nem kell azonban egyből ásót ragadnod, és a kertet felásva elkezdened kialakítani a kiépített medence helyét.

Egy felfújható medence beszerzésével strandhangulatot teremthetsz a kertben gyermeked számáraForrás: Shutterstock

A legegyszerűbb megoldás egy felfújható medence, melyből kifejezetten nagyot, családi méretűt is lehet kapni. Ebben mindenki kényelmesen elfér, a jobb minőségű anyaga is erősebb elődeinél, így kevesebb az esélye, hogy egy-egy kisgyerekes pancsolás esetén kilyukad. Mobil, így bármikor áthelyezhető a kert egyik végéből a másikba, sőt, leengedve pikkpakk utazásra kész, és így a nyaralóban is remek szolgálatot tehet.

Természetesen a medencék között találsz más típusúakat is: ha igazán tartós, és több nyáron át biztosan használható medencét szeretnél, válassz a fémvázasak közül, melyek esetén keresd a nagy szakítószilárdságú PVC-szövetűt. Többek közt ez garantálja ugyanis, hogy hosszú ideig tudd használni. Az ilyen típusú medencék összeszerelése gyors és egyszerű, szűrős vízforgatójuknak köszönhetően nem kell folyton leereszteni őket, és új vizet engedni. A klasszikus kerek formájú adja meg leginkább az otthoni nosztalgikus medencés hangulatot, általában ennek a legkönnyebb helyet találni a kertben.

A nagyobb gyerkőcök és a felnőttek azonban a vízben pancsolásnál többre vágynak. Lehessen úszómatracon napozni, miközben lebegsz a víz tetején, vagy akár vízipisztolycsatát vívni, netán még pár hosszt is úszni. A megfelelő méretű kertben, ez sem lehetetlen. Reális áron, már egy négy méterszer kétméteres medencét is kapsz, ami sok nyáron át ki fog szolgálni.

Ha az egész család pancsolna, válassz több nyáron át biztosan használható, nagy felfújható vagy akár fémvázas medencétForrás: Shutterstock

Hová tedd a medencét?

Természetesen oda, ahol elfér. Fontos, hogy a talaj alatta el legyen egyengetve, illetve érdemes félárnyékos részt keresni számára. Ha nincs megfelelő fa a kertben, ezt egy megfelelően elhelyezett napernyővel, vagy épp egy mobil pavilonnal is meg tudod oldani.

Használd ki a kertedet, és teremtsd meg a saját kis strandodat otthon, kényelmesen, kedved szerint használna.

A cikket támogatta a BAUHAUS Szakáruházak.