Kutatók elárulták, mi az a 13 étel, amely segítségünkre lehet abban, ha lapos hasra vágyunk.

Ha nincs kedved sanyargatni magadat, de szeretnél lapos hasat, akkor érdemes beiktatnod az étrendedbe különböző ételeket. Kutatók most közzétették azokat az élelmiszereket, amelyekkel könnyebben megszabadulhatunk a pluszkilóinktól. Ezek a következők:

mandula, brazildió, búzacsíra, lencse, zab, édes burgonya, fodros kel, brokkoli, avokádó, áfonya, csirkehús, olajos halak és tojás.

Kiderült, milyen ételek segítik a fogyástForrás: Shutterstock

Diófélék, hüvelyesek, magvak

Ezek mind-mind az egészséges ételek kategóriájába tartoznak. A mandula például nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot, E-vitamint, vasat, kalciumot és rostokat. A brazildió anyagcsere-gyorsító hatással rendelkezik és tele van szelénnel, a zab pedig többek között a vércukorszintet stabilizálja.

Zöldségek, gyümölcsök

A fodros kel és a brokkoli fontos tápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, az avokádóban úgynevezett jó zsírok találhatóak, míg az áfonyát a világ egyik legegészségesebb gyümölcseként tartják számon, amely még a fogyást is elősegíti.

Halak, húsok, tojás

Az olajos halak az avokádóhoz hasonlóan jó zsírokat tartalmaznak, és a csirke és a tojás pedig remek fehérjeforrás - írja a DailyStar.