Az uralkodóház rajongói árgus szemekkel figyelik Katalin hercegnő, Meghan Markle és Pippa Middleton minden megjelenését. Alaposan kielemzik öltözetüket, sminkjüket, hajukat, viselkedésüket. Ám a divatvilág és a szépségipar nagyágyúi szerint az ő szépségüket is túlragyogja egy kék szemű, szőke hajú, angyali arcú modell a királynő udvartartásában. Az új üdvöskét Diana hercegnőhöz hasonlítják, nem véletlenül. Lady Kitty Spencer, a szívek királynőjének az unokahúga.

Bár nem kék vér csörgedezik az ereiben, mégis csak a királyi család tagja, hiszen édesapja Charles Spencer, Diana hercegnő öccse, így Harry és Vilmos herceg az első unokatestvérei. Hogy miért hasonlítják Diana hercegnőhöz? A szépségükön túl Lady Kittynek - ahogy egykori nagynénjének is - szenvedélye a jótékonykodás, az utazás, és a divat. Amikor Meghan és Harry esküvőjén megjelent csodálatos, fenyőzöld, virágokkal díszített Dolce & Gabbana ruhájában, a menyasszony mellett a legtöbb elismerést az ő outfitje kapta.

Lady Kitty Spencer, Meghan Markle és Harry herceg esküvőjénForrás: Getty Images

A divatvilág nagyon korán felfedezte őt, de nem könnyen adta be a derekát. Ugyan 1 évesen a Harper's & Queen magazin címlapján pózolt egykori modell édesanyjával, saját bevallása szerint sosem gondolta, hogy egyszer ő is modellként fog majd dolgozni.

Gyönyörű, nemes vonású arcának köszönhetően már iskolás korában üldözték az ügynökségek, hogy szerződjön velük, de a fiatal hölgy hallgatott az édesanyjára. Victoria Aitken arra ösztönözte lányát, hogy a tanulásra koncentráljon, és ő ennek örömmel tett eleget.

Lady Kitty Dél-Afrikában nőtt fel, ott járt egyetemre is. Művészettörténetet tanult Firenzében 3 évig, majd 6 évvel ezelőtt Londonba költözött, hogy a Regent's Egyetemen fejezze be tanulmányait. Az angol főváros a divat fellegvára, elemi erővel hatott rá. Kezdetben csak néhány fotózásra járt el, természetesen nem pénzkereseti okokból. Mindig is extravagáns életet élt, amelynek pillanatait örömmel osztja meg közel 500 ezres rajongótáborával az Instagramon.

Kitty Spencer (@kitty.spencer) által megosztott bejegyzés,

Karrierjében az áttörést az hozta meg számára, amikor leszerződött a Storm Modell Ügynökséggel, amely olyan topmodellekkel dolgozik, mint Kate Moss vagy Cara Delevingne. Munkái felszaporodtak, szerepelt a spanyol Marie Claire és az orosz Elle címlapján is. A tavalyi esztendő szakmai téren új lehetőségeket hozott számára, amikor életében először kifutóra léphetett a Dolce & Gabbana divatshowján, a Milánói Divathéten. Természetesen az olasz márka idei tavaszi/nyári napszemüveg-kollekciójának kampányban is részt vett Velencében. Idén júniusban Spencer kisasszony a Bvlgari márka nagykövete lett.

Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a világ legnagyobb, ikonikus, olasz ékszermárkájával dolgozhatok. A Bvlgari a kreativitást, az örökséget, a szépséget és a ragyogást jelenti számomra

- írta Instagram-követőinek.

Kitty Spencer (@kitty.spencer) által megosztott bejegyzés,

A tervezők is rajonganak érte, és állítják, hogy egyedi érzéke van a divathoz, akárcsak egykori nagynénjének. Ő pedig éppen a napokban nyilatkozta viccesen, hogy annyira imádja a divatot, hogy néhány éve eljegyezte magát vele. Elárulta azt is, hogy bár az ízlése folyamatosan változik, a klasszikus és a nőies darabok állnak hozzá legközelebb. A királyi család legszebb arcának tehát bejött a modellkedés.

Értékelem, hogy a munkámnak köszönhetően új helyekre jutok el, miközben gyönyörű ruhákba öltözöm, és egy napig úgy élhetek, mint egy tündérmesében.

Ez a kijelentése csak azért meglepő, mert ha valaki Diana hercegnő unokahúga, igazából az egész élete egy tündérmese.