Sztárok, akiket örökbe fogadtak, vagy nevelőszülőknél töltötték gyermekkorukat

örökbefogadás Eric Clapton nevelőszülők szülő Ingrid Bergman gyerekkor árva Marylin Monroe sztárok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírességek sem kivételek, ha hányatatott sorsú gyermekkorról van szó. Sokan vannak, akiknek meghaltak a szüleik, vagy épp lemondtak róluk, ám ennél jóval kacifántosabb történeteket is bemutatunk. Az örökbefogadás csak egy az elárvult gyermekek elhelyezésének alternatívái közül.

Marylin Monroe

Köztudott, hogy a díva gyermekkora korántsem volt felhőtlen. Sosem ismerte apját, anyja pedig többszörös idegösszeomlása miatt képtelen volt gondoskodni lányáról, és Norma Jeane 5 éves korában elmegyógyintézetbe került. Onnantól a kislány árvaházban és nevelőszülőknél nevelkedett, egészen 16 éves koráig, amikor férjhez ment.

Marylin Monroe Forrás: Getty Images/Baron

Kelly Rowland

A többszörös Grammy-díjas énekesnő alapító tagja volt annak a Destiny's Childnak, melynek feloszlása után Beyoncé világhírnévre tett szert. De a két hölgy ennél jóval közelebbi kapcsolatban áll egymással. Knowles apuka, aki még a munkáját is otthagyta, hogy lánya zenei karrierjébe fektesse minden idejét és energiáját, Kellyt 11 éves korában a családhoz vette – a lányok ekkor már évek óta együtt zenéltek. Ezt az énekesnő ugyan sose ismerte el, de több forrás is alátámasztja. Így hivatalosan ugyan nem, de a gyakorlatban örökbe fogadták Kellyt.

Kelly Rowland Forrás: AFP/Frederick M. Brown

Nicole Polizzi „Snooki”

A kistermetű, ám annál nagyobb hangú fiatal lányt a Jersey Shore című amerikai valóságshow-ban ismerhettük meg. Ám az alap szereplőgárdával ellentétben, Snooki nem rendelkezik olasz felmenőkkel. Chilében született, de még csecsemőkorában örökbe fogadta egy olasz házaspár.

Nicole Polizzi „Snooki” Forrás: Getty Images

Eric Clapton

A Grammy-díjas brit gitáros, énekes és zeneszerző 1945. március 30-án született az Egyesült Királyságban. Édesanyja mindössze 16 éves volt, amikor megszületett, 24 éves apja azonban még ezelőtt elhagyta Angliát – a kanadai hadsereg katonájának ugyanis volt már felesége hazájában. A család becsülete érdekében Clapton abban a hitben nevelkedett, hogy nagyszülei az igazi szülei, édesanyja pedig a nővére. Végül 9 évesen tudta meg az igazságot, amikor anyja férjhez ment, és elhagyta őt. Saját elmondása szerint ez hatalmas törés volt az életében.

Eric Clapton Forrás: Getty Images

Lapozz a további érdekes sztárgyermekkorért!

Faith Hill

Az amerikai énekeső csupán párhetes volt, amikor adoptálta egy család. Örökbefogadó szülei, két saját fiukkal közösen nagy szeretetben nevelték Hillt, aki tehetségén túl, támogatásuknak is köszönheti sikereit.

Faith Hill Forrás: Getty Images

Egy nyílt örökbefogadás igaz története

Az örökbefogadás egy csodálatos dolog; gyermekek, akiknek valamilyen okból nem adatott meg, hogy vér szerinti szüleikkel nőhessenek fel, esélyt kapnak, hogy új, szerető családot találjanak. Magyarországon az örökbe fogadó szülők 70 százaléka 3 évnél fiatalabb gyermeket szeretne, elsősorban újszülöttet. Erre a legnagyobb esélyt számukra a nyílt örökbefogadás jelenti. Egy ilyen igazán szívbemarkoló történetet mutatunk most be.

Ingrid Bergman

A háromszoros Oscar-díjas színésznő Svédországban született, de amikor 2 éves volt, német származású édesanyja, Fridel Adler elhunyt. Onnantól kezdve édesapja, Justus Bergman egyedül nevelte, de Ingrid tragikus gyermekkora itt sajnos még nem ért véget. Amikor 13 éves volt, apja is elhunyt, ő pedig rokonaihoz került.

Ingrid Bergman Forrás: Getty Images/Hulton Archive/Keystone

James Brown

Az amerikai soulénekes, zenész és ikon szegény családba született. Csupán 4 éves volt, amikor az édesanyja elhagyta őket, így a kisfiú a nagynénjéhez került. Ő nevelte fel. Ez a hányatatott előélet fiatalkorára is rányomta a bélyegét: négy évet ült fegyveres rablásért, mielőtt az egyik leghíresebb színes bőrű énekes lett.

James Brown Forrás: Getty Images/Matt Cardy

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.