Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! 

Hozzávalók:

  • 1500 g vajtök
  • 300 g darált csirkecomb
  • 100 g köles
  • 2 db egész tojás
  • 100 g reszelt gyökér
  • 2 cs petrezselyem zöld
  • 2 cs kapor
  • 2 szál újhagyma
  • 50 g vaj
  • 20 g cukornak megfelelő édesítőszer
  • 300 g tejföl
  • 2 cs retek
  • 30 g vaj
  • 40 g citrom leve
Töltött tökForrás: LifeTv

Elkészítése:

A tököt kimagozom. A darált szárnyashúst összekeverem a kifőtt kölessel, a reszelt fehér répával, a tojással, és az apróra vágott petrezselyemmel. Sóval ízesítem, majd beletöltöm a tökbe, és beteszem a sütőbe párolódni. Elkészítem a tökfőzeléket mártásnak. A felkarikázott újhagymát, a tököt, a vágott kaprot egyszerre megpirítom egy kevés vajban. Belekeverem a tejfölt, és egy kevés édesítőszert teszek bele. A roppanós retket megpirítom egy serpenyőben és citrommal, sóval ízesítem. Burgonya helyett tálalom az ételhez.

Nézd meg a teljes adást!