Új munka után kell nézned, mert a jelenlegit gyűlölöd - 4 jel, ami erre utal

munkahely munkahely-váltás munka dolgozni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudod, hogy miért, de egyre nehezebben ébredsz reggelente? Évek óta egy helyben toporogsz, semmi előrelépés, semmi fejlődés? Nos, lehetséges a munkád a ludas a dologban. Mutatjuk mi az a négy jel, melyre érdemes hallgatnod, és új munkahelyet keresned.

Egy jó munkahely nem csupán a szakmai siker, a megfelelő fizetés záloga, de a kiegyensúlyozottabb és boldogabb életé is.

Ilyen egy szuper munkahely!

A jó munkahely sokféle lehet, attól függően, hogy milyen a személyiséged, valamint milyen a munkaköröd. Csend és béke, vagy épp pezsgő, kreatív környezet kell-e ahhoz, hogy a legjobb tudásod szerint elvégezd a feladatodat. Vannak azonban egyetemes jó munkahelyjellemzők, ezeket vesszük most sorra.

Íme a jelek, hogy érdemes új munkahelyet keresned:

1. Nem tudsz fejlődni

Már évek óta ugyanazokat a feladatokat bízzák rád, ugyanúgy telnek a napjaid a munkahelyeden? Ez előbb-utóbb nagyon unalmassá, monotonná fog válni, és fásulttá tesz téged. Sőt, sokkal jobban el is fogsz fáradni a nap végére. A szellemi kihívás elengedhetetlen ahhoz, hogy motivált maradj. A szakmai fejlődés akadályozásáról már nem is beszélve, mely hosszú távon kihat az egész jövődre.

Könnyen fásulttá tehet, ha évek óta ugyanazokat a feladatokat bízzák rád Forrás: Shutterstock

2. Egyre többet panaszkodsz a munkahelyedre

Szóba kerül a munkád, és neked csak negatív dolgok jutnak az eszedbe? Otthon se tudsz panaszkodás nélkül mesélni az aznapi munkanapodról? Ez egy igen erős jel, melyet lehetséges, hogy te észre sem veszel. Kérdezd meg a körülötted élőket, ha megerősítik ezt a gyanúdat, akkor tégy magadnak egy szívességet, és lépj.

3. A munkahelyeden kívül, semmi sem utal arra, hogy mit dolgozol

Természetes, hogy a munkát letesszük annak végeztével, de ha szereted azt, amit csinálsz, a szabadidődben is sok minden utal a szakmádra. Amennyiben nem érdekelnek az azzal kapcsolatos cikkek, könyvek, előadások, továbbképzések, ha a munkádtól gyökeresen távol álló, és hozzá még véletlenül se kapcsolódó dolgok kötnek le, akkor lehetséges, hogy igazán nem is élvezed a munkádat.

Ha nem érdekelnek a munkáddal kapcsolatos cikkek, akkor lehetséges, hogy igazán nem is élvezed a munkádat Forrás: Shutterstock

4. Reggelente rossz közérzet, gyomorgörcs kínoz

Lehetséges, hogy a hónapok és évek alatt meggyőzted magad arról, hogy a munkahelyed jó, de minimum elfogadható számodra. Ám a lelkedet nem tudod becsapni. Akkor, ha sok a benti konfliktus, vagy értéktelennek érzed magad, az bizony testi tünetként fog jelentkezni. Erre érdemes figyelned, valamint hallgatnod rá.

Hiába vagy lojális a munkahelyedhez, a legfontosabb a saját életed! Nem beszélve arról, hogy egy motiválatlan, frusztrált, kedvtelen dolgozó a cégnek is rossz. Épp ezért ne érezz se lelkiismeret-furdalást, se kétségeket, ha a fentiek miatt felmerülne benned a munkahelyváltás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.