fashion week modell Duckie Thot fekete
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Duckie Thot jelenleg az egyik legkeresettebb modell. Bőrének színe számára áldás és átok egyben, ugyanis nincs még egy ilyen szép, sötét fekete bőrű modell a világon, mint ő. Ezért különleges és sikeres. Ugyanakkor rengeteg bántás éri a bőrszíne okán. Ráadásul a profi sminkmesterek sincsenek felkészülve ilyen sötét árnyalatú bőr sminkelésére, így a fotózásokra és a kifutókra Duckie kénytelen a saját sminktáskájával érkezni.

A gyűlölet céltáblája

A Dél-Szudánból származó lány, Nyadak Thot néven már Ausztráliában született, de szülei és öt testvére még menekültként érkeztek a kontinensre. Mivel az osztálytársai és tanárai képtelenek voltak helyesen kiejteni a keresztnevét, így Duckie, azaz Kiskacsa becenéven szólították, amit nagyon szeretett. Később rájött, hogy ezzel a névvel könnyebben boldogul a modell szakmában is. A 22 éves lány jelenleg a Fenty Beauty márka arca, a 2018-as Pirelli naptár sztárja, továbbá több neves kozmetikai és divatmárka kampányának szereplője.

Ha valaki azt gondolná, hogy különleges adottságainak köszönhetően egyenes út vezetett idáig számára, az nagyot téved.

Duckie Thot a 2018-as Pirelli Naptárban Forrás: Pirelli Calendar

Még csak 17 éves volt, amikor részt vett az Australia's Next Top Model tévészériában, amely nemcsak a 3. helyet hozta meg számára, hanem folyamatos bántást, kritikát és gyűlölködést is.

Az egyik versenyzőtársa karfiolfejnek csúfolta, és ezzel párhuzamosan rengeteg rosszindulatú megjegyzést kapott természetes haja és bőrének színe miatt az Instagramon.

– emlékezett vissza egy 2016-os Instagram-posztjában. Ennél viszont sokkal jobban elkeserítette, hogy igazságtalanul bántották, amiről szintén nem tehetett: az ébenfekete bőrszíne miatt. Ez olyannyira megkeserítette a fiatal lány életét, hogy 2 évre el is tűnt a reflektorfényből.

Duckie (@duckieofficial) által megosztott bejegyzés,

Amerika és a modellszakma befogadta

Miután sikerült ebből a lelkiállapotból kilábalnia, Melbourne-ben próbálkozott a modellkedéssel, ahol kevés sikert ért el, éppen a sötét bőrszíne miatt. Úgy döntött, nem adja fel, ezért New Yorkba, egész pontosan Brooklynba költözött annak reményében, hogy ott talán több sikert ér majd el. És láss csodát! Az ügynökségek versengeni kezdtek érte, és szerződésekkel bombázták. Végül a New York Model Managementtel szerződött, és olyan cégek kampányait nyerte el általuk, mint a Fenty x Puma, Fenty Beauty, Moschino és Oscar de la Renta.

Az ügynökségének kérésére és rossz élményeinek hatására természetes, göndör haját kivasaltatta, így már a fodrászok is örömmel foglalkoznak a hajával. Ugyanakkor bőrének színe még mindig kihívást jelent a sminkmestereknek.

Duckie (@duckieofficial) által megosztott bejegyzés,

– nyilatkozta a közelmúltban.

Duckie azt is elárulta, hogy a Fenty és a Lancôme alapozóit használja, de tulajdonképpen amióta az eszét tudja, azóta keresi a számára megfelelő árnyalatú alapozót.

– utal arra a márkára, amely jelenleg a legtöbb, 42 árnyalatú alapozót kínálja vásárlóinak.

Játékbabának nézték

Nem csoda, hogy ilyen gyorsan ível felfelé a karrierje, hiszen természetes szépsége zavarba ejtő. Tavaly óriási port kavart egy egyszerű fotójával, amit az Intagramra posztolt. A képen olyan tökéletes az arcbőre, és szépek a vonásai, mint egy babának, ezért az Instagram kommentelői nem tudták eldönteni, hogy élő embert vagy egy fekete Barbi babát látnak. A sikerek ellenére azonban nem csak pozitív véleményeket kap.

Duckie (@duckieofficial) által megosztott bejegyzés,

– nyilatkozta nem régiben, amikor megkérdezték, még ilyen sikeresen is vannak-e rosszakarói.
Fiatal kora ellenére Duckie már sok mindent megélt. Megtanulta kezelni az ilyen kellemetlen helyzeteket, és azt is, hogyan tud erényt kovácsolni cseppet sem átlagos kinézetéből.

Vera Wang: A menyasszonyok kedvenc tervezőjehttp://www.life.hu/trend/20180723-portre-vera-wang-mennyaszonyi-ruha-tervezo.htmlSoha nem gondolta volna, hogy életének elkeseredett pillanatból később mennyi öröme származik. Így járt, amikor gyerekkori álma szertefoszlott, ám elindította sikeres pályája felé. Később pedig boldog araként kétségbeesetten kereste a tökéletes ruháját, amit nem talált meg, ezért maga tervezte és készítette el. Innentől származtatható a Vera Wang menyasszonyi ruhák diadala. Sztárok, menyasszonyok, és hétköznapi nők rajonganak kollekcióiért világszerte. TrendOrigo10 rossz szokás, ami ront a megjelenésedenhttp://www.life.hu/trend/20180723-rossz-szokasok-amik-rontanak-egy-no-megjelenesen.htmlA szerencsés genetika sokat segít abban, hogy megőrizd a fiatalságod, de a nem megfelelő napi rutinnal sokat ronthatsz a kinézeteden. Eddig talán fel sem tűntek berögződött, rossz szokásaid, amelyek hosszú távon ártalmasak lehetnek. Szabadulj meg tőlük, amilyen gyorsan csak tudsz! TrendOrigoShoppingveszély! Hogyan kerülheted el, hogy felesleges holmikat vásárolj?http://www.life.hu/trend/20180711-hogyan-kerulheted-el-hogy-felesleges-holmikat-vasarolj.htmlNem is olyan egyszerű dolog az, hogy ne vásárolj mindenféle szükségtelen dolgokat összevissza. Számtalan tényező befolyásolhat: egy vonzó kirakat, rossz időjárás, feldobott hangulat és még millió más dolog, ami felesleges pénzkiadásba verhet. Olvasd el tippjeinket, hogy mit tehetsz az átgondolatlan vásárlás ellen, és dönts saját felelősségedre. TrendOrigoMit árul el rólunk a ruhánk? Az öltözködés pszichológiája - interjúhttp://www.life.hu/trend/20180711-az-oltozkodes-pszichologiaja.htmlNem csak az alkalomnak és a hangulatunknak megfelelően öltözködünk. Faragó Melinda pszichológus szerint öltözetünk a személyiségünk egyik kifejezőeszköze. Ahogy megjelenünk, rengeteg információt közvetítünk magunkról a külvilág felé. Mutasd hát a ruhád, és megmondjuk, ki vagy! TrendOrigoHogyan lehetséges? A 12 órán át tartó sminkhttp://www.life.hu/trend/20180628-a-tartos-smink-titka-trukkok.htmlAmikor a reggeli indulás előtt az arcunkon feldobott festékkel elégedetten szemléljük magunkat a tükörben, jó lenne biztosnak lennünk abban, hogy ugyanígy fogunk kinézni késő este is. Vagy egész éjszaka, egy buli után. Adjuk meg ennek az esélyét! Bevetünk minden olyan trükköt, amit egy ügyes sminkes alkalmaz. TrendOrigoLupita Nyong'o: a smink mint önkifejezéshttp://www.life.hu/trend/20180628-portre-lupita-nyongo.htmlKi ez a titokzatos, afrikai származású színésznő? A 12 év rabszolgaság, a Non-stop, a Fekete párduc, és számos hollywoodi szuperprodukció sztárja a Yale Egyetem drámai tagozatán diplomázott. Ő az első kenyai származású színésznő, akit az Amerikai Filmakadémia Oscar díjra jelölt, és alakításáért haza is vihette az arany szobrot. Néhány éve a Lancôme kozmetikai márka nagykövete lett. Mint sztárt ismerjük, mint nőt nem. Íme, a nő, akit eddig nem ismertünk. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.