Serena Williams tüllszoknyájáról beszél az egész világ

Forrás: Getty Images -
tenisz Serena Williams sport tüllszoknya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb sportnak – főleg az olyanoknak, amelyeknek Anglia mondható a hazájának – megvan a hivatalos dress code-ja. Az évtizedek ugyan sokszor alakítanak a szabályokon, ettől függetlenül a mai napig is szigorú követlemények vonatkoznak erre. Ilyen sport például a tenisz is, ahol egyesek szerint éppen Serena Williams huzogatja a macska bajszát.

Serena Williams a női tenisz szupersztárja, olyan sportoló, aki már-már celeb kategóriába tartozik. A lapokban nemcsak karrierje, de a magánélete is téma, jelen van a közösségi médiában, ahol sportról, családjáról, divatról is posztol, és vörös szőnyeges eseményeken is gyakran megfordul. A divat iránt is érzékeny sportolónő a napokban egészen meglepő outfitekkel jelent meg a teniszpályán, a Grand Slam torna utolsó két állomásán.

A Rolland Garroson júniusban egy fekete hosszúnadrágot viselt, az outfit „catsuit”, azaz macskaruha néven híresült el. Amitől igazán híres lett, az az, hogy megtiltották Serena Williamsnak, hogy még egyszer ezt a ruhát viselje a francia bajnokságon. Serena egyébként saját bevallása szerint imádott ebben a szokatlan dresszben játszani. Egyrészt azért, mert rendkívül magabiztosnak érezte magát benne két gyermekszülés után is. Az Instagramon egyébként éppen azoknak anyukáknak dedikálta ezt a képet, illetve a ruhát, akik a szülés után nehezen tértek vissza. „Ha én meg tudom csinálni, akkor ti is” - írta. Habár a ruhát a film moziba kerülése előtt kezdték tervezni, sokan a Fekete Párduc című kasszasiker ihletettségét vélték rajta felfedezni. Serena erre csak ennyit mondott: "Mindig is szuperhős akartam lenni, és ebben úgy érzem magam, mint egy harcos hercegnő."

Serena Williams a "catsuit"-ban Forrás: Getty Images

A ruha egyébként más okból is szerelemprojekt volt Serena számára, a hosszúnadrágot ugyanis úgy alakították ki, hogy segítse a vérkeringést. Korábban egy vérrög komoly problémát okozott számára, azaz a praktikum is kifejezetten fontos volt a kialakításnál. Ennek ellenére a francia szövetség elnöke egyértelműen kijelentette, hogy nem engedélyezik az ilyen ruhákat, mert nem tiszteli az eseményt és a helyszínt.

A legszigorúbb bajnokság

Természetesen a Wimbledon a Grand Slam torna legszigorúbb rendezvénye. A játékosoknak egy 10 pontos listának kell megfelelnie az öltözködést illetően, aminek része például, hogy kizárólag hófehér dresszben lehetnek. A szabályszegés pedig büntetést von maga után.

A francia szövetség nyilatkozatát követően mindenki izgatottan várta, hogy mivel lepi meg a közönséget Serena Flushing Meadowsban, a US Openen. A várakozásoknak megfelelően Serena újfent egy szokatlan outfittek állt elő, egy felül aszimmetrikus, alul pedig tüllszoknyában végződő dresszel. A pályán kívül egy 250 ezer forintos fekete bomber dzsekivel is megfejelte a látványt. A dresszt egyébként az a Virgil Abloh tervezte, aki korábban a Louis Vuittonnál is dolgozott. A ruha természetesen a Nike Queen kollekcióját erősíti. Serena szerint könnyű benne játszani, de azért a tütü miatt gyakorolt benne korábban is.

Serena fekete tüllszoknyában a US Openen Forrás: Getty Images

Azt nem szeretnénk és nem is tisztünk megítélni, hogy Serena ruhája „illik-e” az eseményhez. Sokan sokféle véleményt fogalmaztak meg: vannak, akik a franciákat elitizmussal vádolják, mások éppen azt hangoztatják, hogy a szabályok teszik széppé ezt a sportágat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.