A nyár a pezsgés, a színek és az élvezetek évszaka. Bár már érezni az ősz lassú érkeztét, a konyhádban még ne engedj a sütőtökös recepteknek. Készíts egy hihetetlenül impulzív süteményt: az unikornisfánkokkal nem csupán a gyerekeknél lesz sikered.

 

Unikornisfánk  

Hozzávalók

Tésztához:

  • 2 evőkanál száraz élesztő
  • 1/2 csésze meleg víz
  • 1 teáskanál granulált cukor
  • 2 és fél csésze liszt
  • 1/4 csésze granulált cukor
  • 2 nagy tojás
  • 2 evőkanál sózatlan vaj, szobahőmérsékleten
  • 2 teáskanál só
  • étolaj

Töltelékhez:

  • 2 és fél csésze vaníliapuding
  • többféle ételszínezék

Mázhoz:

  • 1 és fél csésze porcukor
  • 1/2 csésze tejszín
  • szivárványszínű cukorszórás
UnikornisfánkForrás: YouTube

Elkészítés

Fánk: Helyezd az élesztőt, a meleg vizet és az 1 teáskanál cukrot az elektromos keverőtálba. Hagyd állni 10 percet, majd add hozzá a lisztet, a fél csésze cukrot, a két tojást, a vajat és a sót. Állítsd a keverőt közepes sebességre, és gyúrd 8-9 percig, amíg a tészta sima és puha nem lesz. Akkor jó, ha benyomva „visszapattan”. Ezután tedd félre a tésztát lefedve meleg helyre. Miután megkelt – hozzávetőleg egy óra – nyújtsd ki kb. fél centi vastagságúra, majd vágj ki belőle 5 cm átmérőjű köröket. Ezután az így kapott fánkalapokat helyezd egy kilisztezett sütőlapra, tálcára, és fedd le őket. Tedd meleg helyre 20 percre, majd a közepes lángon felforrósított olajban süsd ki őket.

Máz: A porcukrot keverd alaposan össze a tejszínnel, majd tedd félre.

Töltelék: Oszd el a pudingot annyi részre, amennyi színt szeretnél viszontlátni az unikornisfánkodban. Ezután keverd össze az ételszínezékekkel, majd tedd őket habzsákokba.

Végjáték: A kész fánkokba tölts bele a színes pudingokat, majd mártsd bele egyenként őket a mázba. A végén díszítsd őket a színes cukorszórással.

Jó étvágyat!