A 30 éves Chelsea Kamody ma már kiegyensúlyozott és egészséges fiatal nő. Ha valaki már rápillant, talán nem is gondolná, hogy néhány évvel ezelőtt mindössze heteket jósoltak neki az orvosok, amikor 25 kilóra fogyott. Ismerd meg a történetét. 

A középiskolai tanárként dolgozó Chelsea-nek 2004-ben, nagymamája halála után kisiklott az élete. A rákban elhunyt nagymamával a legjobb barátok voltak, ő volt számára az az ember, akire bármikor számíthatott. A szomorú eset így óriási trauma volt számára, amit nem tudott feldolgozni. Chelsea nem tudta, hogyan kezelje mindezt, nem tudta, mit kezdjen az érzéseivel, így inkább elmenekült előlük. 

Napi 12 órát edzett, csak zellert és banánt evett, aminek következtében már csak 25 kilót nyomottForrás: Northfoto/mediadrumworld.com/Chelsea Kamody

Napi 12 órát edzett, és hogy még inkább sanyargassa magát, kizárólag zellert és banánt evett. Az őrült, minden tudatosságot nélkülöző edzés és a koplalás nemcsak fogyást eredményezett, hanem azt is, hogy 2 éven belül Chelsea 23 csontját törte el. Teljesen legyengült a szervezete, állandóan megbetegedett. Így ment ez 2014-ig, amikor a fiatal lány már csak 25 kilót nyomott. Az utolsó években már pánikrohamok is kínozták, előfordult, hogy 8000 kalóriányi ételt falt be, majd hányt és edzett.

„Mindig boldog és energikus voltam, ezen a ponton azonban mindent elvesztettem: a személyiségemet is, és közben az érzések is teljesen kihaltak belőlem. A legfélelmetesebb dolog a világon, amikor tudod, hogy napi csatában vagy önmagaddal, és tudod, hogy veszíteni fogsz” – mesélte Chelsea.

Profi segítséggel kezdett el edzeni, majd 2015 tavaszán elindult élete első versenyénForrás: Northfoto/mediadrumworld.com/Chelsea Kamody

2014-ben kórházba került, ahol az orvosok azt mondták neki, pár hete van csak hátra: életmódjával megöli magát. Szervei már kezdtek leállni, a szíve olyan lassan vert, hogy egyedül még a fürdőszobába sem engedték ki, félve attól, hogy bármikor összeeshet. „Elmondhatatlan, milyen érzés azt hallani, hogy már csak hetek vannak hátra az életedből. Rájöttem, hogy mindig, amikor azt mondtam magamnak az elmúlt 10 évben, hogy változtatni fogok, hazudtam magamnak. De ekkor már nem hazudhattam tovább. Ez volt a legutolsó esélyem” – mesélte Chelsea.

„Mivel sportolni egyébként is szerettem, úgy döntöttem, hogy célt állítok magam elé. Kinéztem egy fitneszversenyt, és elhatároztam, hogy elindulok rajta.” 2015 tavaszán el is indult élete első versenyén, és azóta sem állt meg. Ezúttal profi segítséggel edzett, és a táplálkozását is teljesen megreformálta. 2017-ben már bikinimodell kategóriában első helyezést ért el egy floridai versenyen.

2017-ben bikinimodell kategóriában első helyezést ért el egy floridai versenyenForrás: Northfoto/mediadrumworld.com/Chelsea Kamody

„Soha ne add fel. Gyakran érzi az ember, hogy már túl mélyen van ahhoz, hogy visszafordítsa, jóra fordítsa a helyzetet. De soha nem késő változtatni. Ne félj felismerni a problémádat, és fogadd el a jóakaratú emberek segítségét” – bátorít másokat is Chelsea.