5+1 bútorfelújító workshop a DIY szerelmeseinek

DIY bútorfelújítás bútor workshop
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miért szerertjük annyira a DIY, azaz a csináld magad mozgalmat? Mert szuper érzés, ha a tömegtermékek mellett igazán egyedi tárgyak is körbe vesznek minket, amiket ráadásul saját stílusunkra szabtunk. A következőkben olyan woekshopokat mutatunk, ahol saját kezűleg újíthatjátok fel, vagy alakíthatjátok át kedvenc bútordarabotokat.
  • Nemiskacat

Szendrődi Enikő 2013-ban indította el a Nemiskacat blogot, ahol bútorfelújítás témában osztotta meg tapasztalatait. Szenvedélye és a sok-sok kutakodás során felgyűlt tudásanyaga workshopok indítására ösztönözte. Enikő ma már egy szuper látványműhely tulajdonosa, de a workshopok sem szűntek meg, sőt. Többféle közül is választhatsz, lehet például bútort antikolni, festeni, de bútordekorációs foglalkozások is vannak, mindehhez természetesen az Annie Sloan termékek állnak rendelkezésedre. Részleteket itt találsz!

Forrás: Facebook/Nemiskacat, nemiskacat.hu
  • Azúr Bagoly Alkotóműhely

A bagolyban is többféle bútorfestő workshop közül válogathatsz, kezdők és haladók is megtalálhatják a nekik való foglalkozást. Egyik legnépszerűbb workshopjuk az IKEA-hack, ahol te is megtapasztalhatod, hogyan lehet újraértelmezni, átalakítani, személyre szabni egy tömegterméket, egészen pontosan egy IKEA komódot. Többféle technikát is megtanulhatsz, hogy végül egy különleges bútordarabbal térhess haza. Részleteket itt találsz!

Forrás: Instagram/azurbagoly
  • Technika Nyitott Műhely

A Technika igazi kánaán a barkácsolni vágyók számára. Naná, hogy bútorfelújító workshopjuk is van, ahol az értékenövelő hasznosítás elvét követik. Egy restaurátortól sajátíthatod el a bútor helyreállításának alapjait a tisztítástól, a szerkezeti probléma javításon, a felületkezelésen, az állagmegőrzésen, a használhatóvá tételen át a felújítás szakszerű lépéseiig és a megfelelő eszköz és anyaghasználatig. Részleteket itt találsz!

Forrás: Facebook/Technika #1
  • Bluer Design

Munzáth Bianca 2012-ben indította a Bluer Designt, és kezdetben kopogtatókat készített. Ma már nem csak a koszorúk számítanak a védjegyének, hanem például a tortatálak, illetve a különböző kézműves workshopok is. Ezek között pedig bútorfestést, de például kárpitozó foglalkozást is találsz, ahol egy fotelnak, vagy zsámolynak is új életet adhatsz. A részletekért kattints ide!

Forrás: Facebook/Bluer Design
  • Magnóliák Műhelye

A Magnóliáknál rengetegféle workshopot találtok bútorfelújítás témában. Többféle festési módszert elsajátíthatsz, de az antikolás rejtelmeibe is beavatnak, ráadásul többféle fotel kárpitozására is lehetőséged van. Találd meg azt a foglalkozást, ami leginkább érdekel. A részleteket itt találod!

Forrás: Instagram/magnoliakmuhelye
  • +1 Creator Nyitott Műhely

Ha nemcsak a felújítás érdekel, hanem az is, hogyan tudsz te magad is megalkotni egy bútordarabot, akkor a Creator csapatát ajánljuk. Egy komplett asztalos műhely vár rád, ahol legvadabb álmaidat is életre keltheted, természetesen szakmai segítséggel. Ha pedig egyelőre kicsiben kezdenéd, egy kincsesláda elkészítését - a fa csiszolásától egészen a festésig - akkor is bevállalhatsz. A részletekért kattints ide!

Forrás: Instagram/creatordit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.