büdösbogár védekezés otthon poloska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt hiszem, mindenki nevében szólok, ha az mondom, elég volt! Ez így nem mehet tovább, véget kell vetni a poloskák térhódításának. Gyakorlatilag már belemennék génmódosított vérmadarak betelepítésére is, csak ne kelljen folyton lesöpörnöm mindenhonnan ezeket a nagy, vaskos és mélyen gyűlölt rovarokat. Na jó, azért az se lenne jó, ha mutáns büdösbogárvadász papagájjal a vállunkon kellene kilépni az utcára. Nézzünk pár trükköt, ami távol tarthatja a poloskákat.

Kilépek az erkélyre, és úgy érzem magam, mintha egy ZS kategóriás horrorfilmbe kerültem volna - Poloskainvázió: A leigázott bolygó. Kettő a fejem mellett suhan el és tapad rá a szúnyoghálóra, három engem figyel a korlátról, egy már az ajtóra tapadva próbál sunyin behatolni, négy pedig elszórtan járkál fel-alá, mintha övék lenne az erkélyem. Rosszallóan rápillantok arra a keresztespókra, akivel pár hete üzletet kötöttem: maradhat, ha elkezdi ritkítani a büdösbogarakat. Nos, azt hiszem vészesen csökkentek az esélyei.

A poloskák nem bírják az erős szagokat, így érdemes az ablakkereteket mentás vízzel lemosni Forrás: Shutterstock

Nem igazán tehetünk hát mást, mint felfegyverkezünk ellenük, és ha másért nem, miattuk várjuk a mínuszokat.

Egyetlenegy gyengepontjuk van; nem bírják az erős szagokat. Így tehát nincs más dolgunk, mint fokhagymát vagy a kellemesebb illatú mentát vízben kiáztatni, majd ezzel az eleggyel naponta- kétnaponta lefújni az ablakkeretet. De hasonlóan járhatunk el az ecettel is, bár ezt viselik el a legkevesebben, mármint az emberek.

Otthonodban egy félelmetes ragadozó rovar les áldozatra

Az otthonunkat számtalan rovarral osztjuk meg, épp ezért a véletlen találkozások nagy eséllyel egy laza papucs csattanással érnek véget. Van azonban egy ízeltlábú, mely borzalmas külsejével és Predator természetével értetlenséget, valamint rettegést hoz el a szívünkbe. Olvasd tovább!

Ami azonban a leghatásosabb módszer a poloskák lakáson kívül tartására, az a szúnyogháló és a jól záródó nyílászárók. Persze a már beköltözött bogarakkal lesz még pár harcod, azonban ne feledd, hogy mi az, amivel sosem érdemes csatába menned ellenük: ne nyomd össze őket semmivel, mert szörnyen büdösek.

Úgy csökkentheted a következő évi inváziót, hogy megkeresed a házban lévő búvóhelyüket Forrás: Shutterstock

Amivel a következő évi inváziót csökkentheted, az nem más, mint megkeresni a házban, lakásban lévő búvóhelyüket. Szeretnek a szekrények tetején, a karnisok végében, kinti tárlókban, összegöngyölt szőnyegekben áttelelni. Az álmos poloskákkal nem lesz nehéz dolgod, mivel lassúak, így könnyedén össze tudod majd gyűjteni őket.

Kitartást nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.