Azt hiszem, mindenki nevében szólok, ha az mondom, elég volt! Ez így nem mehet tovább, véget kell vetni a poloskák térhódításának. Gyakorlatilag már belemennék génmódosított vérmadarak betelepítésére is, csak ne kelljen folyton lesöpörnöm mindenhonnan ezeket a nagy, vaskos és mélyen gyűlölt rovarokat. Na jó, azért az se lenne jó, ha mutáns büdösbogárvadász papagájjal a vállunkon kellene kilépni az utcára. Nézzünk pár trükköt, ami távol tarthatja a poloskákat.

Kilépek az erkélyre, és úgy érzem magam, mintha egy ZS kategóriás horrorfilmbe kerültem volna - Poloskainvázió: A leigázott bolygó. Kettő a fejem mellett suhan el és tapad rá a szúnyoghálóra, három engem figyel a korlátról, egy már az ajtóra tapadva próbál sunyin behatolni, négy pedig elszórtan járkál fel-alá, mintha övék lenne az erkélyem. Rosszallóan rápillantok arra a keresztespókra, akivel pár hete üzletet kötöttem: maradhat, ha elkezdi ritkítani a büdösbogarakat. Nos, azt hiszem vészesen csökkentek az esélyei.

A poloskák nem bírják az erős szagokat, így érdemes az ablakkereteket mentás vízzel lemosniForrás: Shutterstock

Nem igazán tehetünk hát mást, mint felfegyverkezünk ellenük, és ha másért nem, miattuk várjuk a mínuszokat.  

Egyetlenegy gyengepontjuk van; nem bírják az erős szagokat. Így tehát nincs más dolgunk, mint fokhagymát vagy a kellemesebb illatú mentát vízben kiáztatni, majd ezzel az eleggyel naponta- kétnaponta lefújni az ablakkeretet. De hasonlóan járhatunk el az ecettel is, bár ezt viselik el a legkevesebben, mármint az emberek.

Forrás: Shutterstock
Otthonodban egy félelmetes ragadozó rovar les áldozatra

Az otthonunkat számtalan rovarral osztjuk meg, épp ezért a véletlen találkozások nagy eséllyel egy laza papucs csattanással érnek véget. Van azonban egy ízeltlábú, mely borzalmas külsejével és Predator természetével értetlenséget, valamint rettegést hoz el a szívünkbe. Olvasd tovább!

Ami azonban a leghatásosabb módszer a poloskák lakáson kívül tartására, az a szúnyogháló és a jól záródó nyílászárók. Persze a már beköltözött bogarakkal lesz még pár harcod, azonban ne feledd, hogy mi az, amivel sosem érdemes csatába menned ellenük: ne nyomd össze őket semmivel, mert szörnyen büdösek.

Úgy csökkentheted a következő évi inváziót, hogy megkeresed a házban lévő búvóhelyüketForrás: Shutterstock

Amivel a következő évi inváziót csökkentheted, az nem más, mint megkeresni a házban, lakásban lévő búvóhelyüket. Szeretnek a szekrények tetején, a karnisok végében, kinti tárlókban, összegöngyölt szőnyegekben áttelelni. Az álmos poloskákkal nem lesz nehéz dolgod, mivel lassúak, így könnyedén össze tudod majd gyűjteni őket.

Kitartást nekünk!