Athina Crilley súlyos anorexiával küzdött hat éven keresztül. Többször került korházba állapota miatt, míg végül 2014-ben változtatni tudott az életén. Ismerd meg a történetét!

Athina kálváriája 12 évesen kezdődött. Ekkoriban vette észre, hogy pár kilóval nehezebb a kortársainál, és ez nagyon zavarni kezdte. Végül nem csak ettől a kevés feleslegtől szabadult meg, fogyókúrája hamar egészségtelen megszállottságba fordult át. "Kezdetben tetszett, hogy fogytam, elégedettebb voltam magammal. De később már nem volt más, csak az erőtlenség és az enerváltság" - mesélte Athina.

Athina Crilley fogyókúrája hamar egészségtelen megszállottságba fordult átForrás: Northfoto/Athina Crilley

A lányt 13 és 19 éves kora között ötször kellett korházba szállítani. Betegsége legrosszabb időszakában napi 400 kalóriát fogyasztott, és nem is evett este 7 óra előtt, de még egy korty vizet sem fogyasztott addig. Legkevesebb 34 kiló volt 16 éves korában. "Ebben az időszakban teljesen elszigetelődtem mindenkitől. Már az, hogy felkeljek és bemenjek az iskolába, az is végtelenül megterhelt" - mondta a fiatal lány, akin a korházi kezelések sem segítettek.

"A kórházban arra kényszerítenek, hogy vigyél be napi 2000 kalóriát. Ez nekem az egyik szélsőségből a másik szélsőség volt, így mindig visszaestem. Csak akkor tudtam kilábalni, amikor elhatároztam magam, és a saját módszeremmel csináltam. Teljesen felhagytam a kalóriák számolgatásával. Egyszerűen csak próbáltam mindenből egy kicsivel többet enni. Szépen lassan az éhségérzet is visszatért, így mindig egy picivel több falat ment le."

Athina most 22 éves, 52 kiló, az egészséges életmód híve, és hetente ötször edzForrás: Northfoto/Athina Crilley

Ahogy Athina egyre erősebb lett, úgy szeretett bele a testmozgásba. Főleg súlyzós edzéseket végzett, a 6 évnyi gyengeség után végre erős akart lenni. Athina most 22 éves, 52 kiló, az egészséges életmód híve, és hetente ötször edz. Számára a legnagyobb tanulság az volt, hogy nem lehet mindig másra támaszkodni, vannak olyan helyzetek, amikor csakis te tudsz segíteni magadon. "Én is sokszor éreztem azt, hogy nincs kiút, de sikerült. Hinni kell magadban, és meg kell változtatni a gondolkodásmódodat" - vallja.