Recept: karalábés spagetti földimogyoróval

Forrás: LifeTV/Keverd újra Buday! -
karalábé recept spagetti földimogyoró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésünkből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól.

Hozzávalók:

  • 600 g szélesmetélt
  • 50 g szeletelt bacon
  • 700 g reszelt karalábé a levelével együtt
  • 80 g póréhagyma
  • 25 g só
  • 1 g őrölt bors
  • 100 g krémsajt
  • 150 g főzőlé
  • 100 g friss citrom leve
  • 30 g mogyoró
Karalábés spagetti földimogyoróval Forrás: LifeTV/Keverd újra Buday!

Elkészítése:

Kis kockára vágott bacont pirítok fele napraforgóolajban, fele vajban. A póréhagymát és a reszelt karalábét megpirítom rajta. A karalábé levelét is metéltre vágva hozzápirítom. Sóval, őrölt borssal és a citromlével ízesítem. Tejszínes krémsajtot keverek hozzá, majd a tészta főzőlevével hígítom, végül hozzákeverem a kifőtt tésztát. Tálaláskor reszelt sajtot hintek rá és pirított, sótlan mogyoróval szórom meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.