Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésünkből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól.

Hozzávalók:  

  • 600 g szélesmetélt
  • 50 g szeletelt bacon
  • 700 g reszelt karalábé a levelével együtt
  • 80 g póréhagyma
  • 25 g só
  • 1 g őrölt bors
  • 100 g krémsajt
  • 150 g főzőlé
  • 100 g friss citrom leve
  • 30 g mogyoró
Karalábés spagetti földimogyoróvalForrás: LifeTV/Keverd újra Buday!

Elkészítése:

Kis kockára vágott bacont pirítok fele napraforgóolajban, fele vajban. A póréhagymát és a reszelt karalábét megpirítom rajta. A karalábé levelét is metéltre vágva hozzápirítom. Sóval, őrölt borssal és a citromlével ízesítem. Tejszínes krémsajtot keverek hozzá, majd a tészta főzőlevével hígítom, végül hozzákeverem a kifőtt tésztát. Tálaláskor reszelt sajtot hintek rá és pirított, sótlan mogyoróval szórom meg.