Te hogy éreznéd magad, ha különböző korokban élt és még különbözőbb történetekkel bíró nők bőrébe bújhatnál egy-egy fotó erejéig? Zavartan, feszülten, netán megilletődötten? Nos, van egy hölgy, Sarah Hasbi, aki időt és energiát nem sajnálva kreált magának lényegében egymástól teljességgel eltérő személyiségeket.

 

6 nő, aki örökre megváltoztatta a történelmet
Az összes nő számára nyitottak meg olyan ajtókat, amelyeken addig alig ért valamit a kopogtatás. Listánk messze sem teljes, egy egész hét is kevés lenne, hogy felsoroljuk a történelem nagy női alakjait. A következőkben olvasható nevek és rövid élettörténetek tehát szubjektív alapon lettek kiválasztva. Célunk azt volt, hogy olvasóink a legkülönbözőbb területekről ismerjenek meg bátor, tehetséges és merész nőket. Olvasd tovább!

24 éves marokkói lány vagyok, akit mindig is lenyűgözött a történelem. Különösen varázslatosnak tartom, hogy a szépség fogalma, a divat, a frizura és a gondolkodásmód hogyan változott az idő múlásával.  

Halhatatlan pillanatok egy fotón

Instagram-oldalán magát csak stílszerűen „Mrs. Nobody"-ként megnevező Sarah ezekkel a képekkel nem sminktudását akarja hirdetni. Szeretne tisztelettel adózni minden olyan nő előtt, aki valaha élt. Amikor kiválasztja az új személyiségét, utánaolvas és -néz az adott kornak, hogy ugyanazt a külcsínt – smink, haj, ruha – tudja magára ölteni, amit akkoriban viseltek a nők.

Sarah Hasbi szeretne tisztelettel adózni minden olyan nő előtt, aki valaha éltForrás: Instagram/ibecameeverything

Senki kisasszony azonban itt nem áll meg, egy egész kis háttértörténetet is kreál az épp megformált személyiséghez.

Van, hogy i.e. 610-be repít, ahol egy 17 éves lány, Herais rövid történetét ismerhetjük meg, akinek két nap múlva esedékes kicsit sem várt esküvője. Ez elől azonban a fiatal lány el akar szökni, méghozzá Leszbosz szigetére, ahol a nők szabadon élhetnek és szabadon gyakorolhatják a művészeteket.

Sarah alias Mrs. Nobody azonban nem mindig forgatja évszázadokkal vissza az idő kerekét. Erre remek példa Sue, a 49 éves londoni főszerkesztő. Ő az, aki hajnalban kel és késő délutánig dolgozik. Karrierista, imádja a munkáját, ugyanakkor gyermekeivel csupán hétvégenként tud némi minőségi időt együtt tölteni. Vele 1960-ba csöppenhetünk.

Képei közt megtaláljuk még a 74 éves mosolygós Ajšát, aki a délszláv háborúban vesztette el fiait, vagy a 13. századi Németországban élő 41 éves Gertrúd nővért, akit szülei annyira fiatalon küldtek zárdába, hogy gyakorlatilag már nem is emlékszik rájuk.

Minden nő tiszteletet érdemel: legyenek űrhajósok, művészek, orvosok, tanárok, királynők, harcosok, háziasszonyok, középkorban vagy a millenniumban élők, fiatalok vagy idősek... stb., mindazok, akik valaha is léteztek.  

Kattints a képre, és nézd meg a lenyűgöző fotókat:

Forrás: Instagram/ibecameeverything