Egy nő, aki akrobataként dolgozik egy cirkuszban. Eddig semmi különös nincs Virginia Tuells életében. Ám ő játszi könnyedséggel tartja, akár híd állásban is 70 kilogrammos férjét, ráadásul ebben pár hónapos gyermeke sem tudja megakadályozni. Arra számíthatnánk, hogy egy férfivá gyúrt hölgyeményt fogunk látni a Big Apple Cirkus porondján, de Virginia erejéhez képest vékonynak mondható. Korábban már írtunk a világ legerősebb gyerekéről, most nézzük, milyen egy csinos, ám hihetetlenül erős édesanya.

Három hónappal Sofia születése után tértem vissza dolgozni” – mesélte büszkén.

A szülés után ugyan betartotta a hathetes pihenőt, de utána visszatért korábbi edzésprogramjához, bár az orvos csupán könnyített testmozgást engedélyezett neki. Virginia a szülés után meglepően gyorsan visszanyerte a terhesség előtti alakján túl az erejét is. Hat héttel az edzések megkezdését követően már a porondon volt. Férje, Ihosvanys Perez mindig mindenben támogatta, hiszen tudja, hogy feleségének nem csupán a munkája, de a szenvedélye is a cirkuszi lét.

Virginia Tuells hat héttel az edzések megkezdését követően már a porondon emelgette párját, méghozzá magas sarkúbanForrás: NORTHFOTO

Esetében tehát fel sem merült, hogy egy csecsemő véget vetne a karrierjének.  

Ha problémamentes terhességed van, egészségesen étkezel és aktív maradsz, nem okoz majd gondot visszatérni, és újból azt csinálni, amit szeretsz – mondta Virginia.

Virginia Tuells férjével és kisbabájávalForrás: NORTHFOTO

Virginia Tuells Argentínában nőtt fel. Mindig is sportos lány volt, aki imádta a gimnasztikát. Először 18 éves korában járt cirkuszban, és egyből tudta, mi szeretne lenni, bár a barátai nem vették őt komolyan. A családja azonban támogatta a terveit, és nemsokára már egy cirkusz tagjaként szerepelt. Mexikóvárosban találkozott 2003-ban későbbi férjével, a most 39 éves, kubai származású tornásszal. Hamar egymásra hangolódtak, és a szenvedélyes táncot ötvözték az akrobatikus elemekkel. Először természetesen esetükben is a hölgy volt az, aki „párja fölé magasodott”, de a hat-nyolc hónapos felkészülés közben észrevették, hogy bizony Virginia is képes megtartani partnerét. Így az egyediség érdekében erre alapozták Duo Fusion című hatperces számukat. 

A család egy cirkuszi lakókocsiban él, de mindig akad, aki vigyáz a már 10 hónapos Sofiára. Számára ez az élet a természetes, a fények, a hangok, a ritmus sem zavarja, sőt. Szülei elmondták, hogy nem cirkuszban képzelik el a lányuk jövőjét, ugyanakkor mindenben támogatni fogják.

Az akrobatapár nem cirkuszban képzeli el a lányuk jövőjétForrás: NORTHFOTO