Így fosztják ki a rakodómunkások a bőröndöket a reptéren

Forrás: AFP -
fosztogatás bőrönd reptér lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többször fordul elő, hogy az utasok bőröndjéből eltűnnek az értékek. Most egy, a Liszt Ferenc repülőtéren dolgozó rakodómunkás vallotta be, hogyan és miért is zajlik a fosztogatás. 

Egyre többször fordul elő, hogy az utasok kifosztva kapják meg a bőröndjüket egy-egy utazás után. A világ szinte minden részén előfordulnak lopások, de a budapesti reptéren nagyon sok ilyen esettel találkozhattunk az elmúlt időszakban. Egy ott dolgozó rakodómunkás elárulta, hogyan is zajlik a bőröndök átkutatása.

Reptéri munkás vallott arról, hogyan fosztják ki a bőröndöket – Képünk illusztráció Forrás: AFP

„Bele van kalkulálva a rakodók bérébe, hogy szajréznak” – mondta egy, az Indexnek megszólaló rakodómunkás. „

A nyúlkálás akkor kezdődik, amikor a csomag elhagyja az épületet, és elindul a repülőgép felé”

A biztonsági szabályok nem elegendőek Forrás: Shutterstock
  • A fóliázott csomagot macerásabb kinyitni, itt kisebb a lopásveszély.
  • Rögtön a csomag átvételekor vizsgáljuk át a bőröndünket, hogy az esetleges hiányt egyből jelenthessük.
  • Ne hagyjunk értékeket a bőröndben.
  • Ha a gépnél kérik el a kézipoggyászunkat, akkor szánjunk időt arra, hogy kivegyük az értékeket.
  • Tapasztalatai szerint vannak egyébként biztonságos járatok.
  • A Tel-Avivba tartó gépeknek külön biztonsági szolgálatuk van, ezeken nem lopnak.
  • A londoni járatok még a fapadosokkal is biztonságosnak számítanak.
Kijátszotta a Ryanair új poggyászszabályzatát a férfihttp://www.life.hu/lifeutazas/20181106-kijatszotta-a-ryanair-uj-poggyaszszabalyzatat-a-ferfi.htmlÚj szabályzatot vezetett be a Ryanair, ezentúl nem lehet minden kézipoggyászt felvinni a gépre, legalábbis nem ingyen. Ezt azonban az egyik utas nem volt hajlandó elfogadni, ezért kijátszotta a rendszert, és meg is osztotta a trükkjét. Utazás--A szállodai kávéfőző is megbetegíthet az utazás alatthttp://www.life.hu/lifeutazas/20181106-a-szallodai-kavefozo-is-megbetegithet-az-utazas-alatt.htmlSokan megörülnek, amikor meglátják, hogy a szállodai szobájuk kávéfőzővel is felszerelt. Egy kis ingyen koffeinre senki sem mond nemet. Ám azzal a lehetőséggel csak kevesen számolnak, hogy akár fertőzést is kaphatnak tőle. UtazásOrigoBarcelonából posztolt Bombera Krisztinahttp://www.life.hu/lifeutazas/20181103-barcelonabol-posztolt-bombera-krisztina-televizios.htmlBarcelonába utazott a lányával Bombera Krisztina, ahonnan fel is töltött képeket a Facebook-oldalára. Utazás--Schobert Norbi nélkül utazott Rubint Réka Dubajbahttp://www.life.hu/lifeutazas/20181101-schobert-norbi-nelkul-utazott-rubint-reka-dubajba-szerelmes-uzenetet-irt.htmlMegható szerelmi vallomással jelentkezett a közösségi oldalán Rubint Réka. A fitneszmami jelenleg Dubajban van, ahova – úgy tűnik – Schobert Norbi nem tartott vele. UtazásOrigoVáratlanul megszakította a landolást Harry herceg és Meghan Markle repülőgépehttp://www.life.hu/lifeutazas/20181026-varatlanul-megszakitotta-a-landolast-harry-herceg-es-meghan-markle-repulogepe.htmlAz utolsó pillanatban meg kellett szakítania a landolást a Harry herceget és Meghan Markle-t szállító gépnek. Utazás--2022-ben vízre bocsátják a Titanic 2-t: ilyen leszhttp://www.life.hu/lifeutazas/20181025-2022ben-vizre-bocsatjak-a-titanic-2t-ilyen-lesz.htmlA tervek szerint 2022-re vízre bocsátják a Titanic 2-t, amelyet hamarosan elkezdenek építeni. UtazásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.