1 millió dolláros házra tett szert egy férfi Ausztráliában teljesen ingyen

ház szabály otthon birtokba vétel Ausztrália jogszabály
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Régóta üresen állt álmai háza Bill Gertosnak, aki egy napon úgy döntött, ha már senki sem használja az ingatlant, beköltözik. Pár év múlva teljesen az övé lett az 1 millió dollárt érő ausztráliai ház, ráadásul szabályosan.

Sidney Ashbury nevű elővárosában nézett ki magának egy házat Bill Gertos. Húsz évvel ezelőtt figyelt fel az ingatlanra, amely régóta üresen állt, ezért úgy döntött, beköltözik és felújítja – írja a HVG az ABC Sidney cikke nyomán. Gertos fizette az adót, és úgy viselkedett, mint egy rendes lakó.

Megkapta álomházát teljesen ingyen (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/NurPhoto/Alberto Pezzali

Az utolsó tulajdonos 1947-ben halt meg végrendelet nélkül, halála előtt bérlő lakott a házban, aki 1988-ban hunyt el. Az eredeti tulajdonos rokonai nem jelentkeztek az ingatlanért.

Mindezek alapján a bíróság az elbirtoklás joga alapján Gertosnak ítélte a házat. Ezen a területen 12 évig kell ott laknia úgy, hogy senki ne emeljen kifogást ellene, ne jelentkezzenek örökösök. Így a férfi teljesen ingyen kaphatta meg álomházát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.