A szegénység és a gazdagság, a béke és a háború csupán szavak, amelyek ellentétei egymásnak. Legalábbis a nyelvünkben csupán ennyit jelentenek. Ám a szavakon túl ott rejlik a kézzelfogható valóság, amely önmagában is döbbenetet képes kiváltani az emberi elméből. A következő képeket lehetne hatásvadásznak nevezni, ha nem a kőkemény igazság mutatkozna meg rajtuk.

Uğur Gallen nem tett mást, mint képeket tett egymás mellé, vagy épp egymásba. Ezzel azonban olyan félelmetesen elgondolkodtató vizuális élményt hozott létre, amely felett nem lehet egyszerűen átsiklani. Egyfajta társadalomkritika ez, amelyeket nézve a fejlődő országokban tapasztalható nyomor, hátrány éppúgy meg fog viselni, mint a modern világunk természetességei.

Korábban már írtunk a világ legszegényebb családjairól, ahol a nyomor gyakran a modernizáció kizsákmányoló fennmaradási elve miatt öltött testet. Sőt bemutattunk igen tehetős, de nem milliomos családokat is. Mi köztük a legnagyobb különbség? A születési helyük. Az esélyegyenlőtlenség létező jelenség, amelyet a török művész kiválóan megfogott.

Sok kérdés fog megfogalmazódni benned, egyszerre érzed majd magad szerencsésnek és tehetetlennek. Ha ezt vállalod, úgy kattints a képre, és nézd meg a galériánkat:

Forrás: Instagram/ugurgallen