A Budapest közelében fekvő Dabason él Kajdácsi Józsefné Eta néni, akinek házát milliónyi karácsonyi égő díszíti. Már a Google is turistalátványosságként jegyzi azt az otthont, ahol a 90 éves dédmama is égőket bogoz az asztal mellett. 

"Most a hátsó kertet is díszítjük, vannak még itt fák, sövény és füves terület is. Szerencsére sikerült sok állatkát szerezni az idén, és a lányaim is hoztak sok új dolgot" - mesélte a Borsnak Kajdácsi Józsefné Eta néni, akinek otthonát milliónyi karácsonyi égő díszíti minden évben. 

Minden évben érkezik új dísz Eta néni házára (Képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

Az asszony a plusz százezres villanyszámlát sem bánja, átalánydíjként egész évben fizeti. Már a Google is ismeri a házat, ha beütjük a címet, turistalátványosságként találunk rá. Eta néni a lapnak elmesélte, náluk igazi családi program a díszítés. Advent előtt 2 héttel kezdik, hogy az ünnepi időszakban már minden a helyén legyen. Még a 90 éves dédmama is segít az égők kibogozásában. 

Ám nehézsége is van a munkának: "Annál dühítőbb nincs is, amikor a lapos tetőn, fél délelőttnyi térdepelés után derül ki, hogy egy-két sor nem világít" - mondta Eta néni lánya, Etu. Ám nemcsak ő segít az édesanyjának, hanem testévre, Andrea is, aki a kreatív újításokért felel, de az unokák is kiveszik a részüket a munkából. 

Ha szeretnéd megnézni az elképesztő házról készült fotókat, kattints ide!