A Walesben született Rubie Marie-t 15 évesen házasságra kényszerítették a szülei: újdonsült férje mindennap megerőszakolta, hogy a lány teherbe essen.

A most 35 éves Rubie Marie-t 15 évesen kényszerítették házasságra Bangladesben. „Nehéz, mert szereted a családodat természetesen. De a nap végén az erőszak, az erőszak" – mondta Rubie, akit a férje szinte mindennap megerőszakolt. A nő egyébként Wales déli részén született, és normális körülmények között nőtt fel, de minden megváltozott, amikor elérte a pubertást. Bangladesbe vitték, ő úgy tudta, hogy csupán egy nyaralás lesz. Eredetileg hat hétig maradtak volna, de hat hónap után is ott voltak.

Szülei 15 évesen kényszerítették házasságra Rubie Marie-tForrás: BBC

„Megmondtam édesapámnak, hogy haza akarunk menni. Vissza akartam menni az iskolába, a barátaimat akartam" – mondta Rubie, akit az apja azzal nyugtatott, hogy sok pénzt költöttek, hogy ide jöjjenek. Valójában azonban a házasság egyengetése tartott ilyen hosszú ideig. Az egyik családi vacsorán ez Rubie számára is világossá vált, az apja ugyanis hirtelen megszólalt, hogy milyen jó lenne, ha a lány férjhez menne. Az akkor tinédzser lány sokkot kapott, és nem tudott kihez fordulni segítségért egy idegen országban. Nem is volt választása, végül férjhez ment egy nála kétszer idősebb férfihoz, aki gyereket akart, hogy törvényesen az Egyesült Királyságban telepedhessen le. Rubie teherbe esett, és Walesben megszülte a gyermekét, majd elmenekült. Szégyent hozott ezzel a családja fejére, sokáig meg is tagadták. Rubie most nagykövetként dolgozik, és felvilágosítást tart a kényszerházasságokról – írja a BBC.