Mivel egyre többen lettek körülötte vegánok, az amerikai újságírónő, Hajar Larbah úgy döntött, egy hétre ő is áttér erre a táplálkozásmódra, ami egyben egy életszemléletet is tükröz. Megosztotta tapasztalatait is.

A vegán életmódot folytatók elutasítanak minden állati eredetű táplálékot, tehát sem húst, sem például tojást vagy tejet nem fogyasztanak. Nagy odafigyelést és elhatározást igényel az elején, és sok változást hoz. Hogy mennyit is, arról egy újságírónő számolt be, aki egy hétre kipróbálta a vegán életmódot. Íme, a tapasztalatai.

Vegán étrendre tért át egy újságírónő - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Amikor azt láttam, hogy egy csomó barátnőm vegán lett, elhatároztam, hogy én is az leszek, legalább egy hétre, és meglátjuk mi lesz. Sokan mondták például, hogy sokat javult ettől az étrendtől a közérzetük, és még fogytak is egy keveset, arról nem beszélve, hogy energikusabbnak érezték magukat.

Megmondom őszintén, hogy nem volt könnyű kerülni a húst, és mindig aggódtam, hogy talán nem fogyasztok elég fehérjét. De amúgy az ételek nagyon finomak voltak, mások, mint amikhez hozzá vagyok szokva. Ugyanakkor az a helyzet, hogy nem volt olyan étkezés, ami után teljesen elégedettnek éreztem magam,  sokszor pedig lelassultam a rengeteg szénhidráttól, amit így elfogyasztottam. Összességében viszont sokkal több egészséges kaját ettem, tuti, hogy a jövőben oda fogok rá figyelni, hogy minél több növényi alapanyagból főzzek. Szerintem mindenkinek érdemes kipróbálnia a vegánságot, legalább pár nap erejéig!" - idézi a Cosmopolitan az újságírónőt.