Öt hónapos korától folyamatosan járt gyermekszépségversenyekre Madison, mire abbahagyta, terápiára lett szüksége, hogy jól érezze magát a bőrében.

Madison Berg csupán öt hónapos volt, amikor részt vett élete első versenyén. Amikor azt megnyerte, édesanyja újabbakra nevezte be, és csakhamar ez lett az életük. Kislányként Madison is nagyon élvezte a csillogó ruhákat és a sminkeket, nagyszerű barátokat szerzett és fürdött a bírák dicsérő szavaiban. Ezen kívül rengeteg pénzt is nyert, melyet édesanyja hiánytalanul egy megtakarítási számlára fizetett be neki.

Azt azonban nem vette észre, milyen magasak lettek önmagával szemben az elvárásai, és ez csak rosszabb lett, amikor elkezdett szerepelni egy tévécsatorna gyermekszépségversenyekről szóló műsorában. Madison ekkor már 10 éves volt, és imádta, hogy kamerák követik. Azután azonban, hogy megjelent a műsor, felborult az élete. „A megszerkesztett videók úgy ábrázoltak engem, mint egy dívát" – mondta a főiskolai hallgató, akinek az iskolába való visszatérés is nagyon nehéz volt ezután. „Kinevettek a barnítás miatt, és gúnyolódtak a színpadi nevemen.

Madison Berg 10 évesen kezdett el szerepelni egy gyermekszépségversenyekről szóló valóságshowbanForrás: TLC/Toddlers and Tiaras

 

Védtelennek éreztem magam, főleg amikor idegenek kezdtek el sértegetni az utcán" – mondta Madison, aki ezután nem szerepelt többet a műsorban, de a sértegetések nem szűntek meg, ő pedig még elszántabban versenyzett: amikor nyert, minden rendben volt, de a vereségek egyre keserűbbek lettek. A versenyzés elkezdett kihatni a mentális egészségére is, főként amikor nagyobb lett, és a ruhák már többet mutattak . A gyerekek továbbra is megalázták és gúnyolták őt, és kimaradtak az életéből a szokásos tinédzser élmények is.

Ő a súlyára és a helyes étrendre figyelt, míg mások szórakoztak. Továbbra is hatalmas nyomás nehezedett rá, és úgy érezte, ő már nem akarja ezt az egészet. Az utolsó versenyét elvesztette, és könnyekben tört ki: elmondta édesanyjának, hogy nem érzi jól magát, és nem akarja folytatni. Az édesanyját sokkolták lánya szavai, nem vette észre, hogy ennyi szorongással járnak a versenyek. Madison jelenleg terápiára jár, és csak tanulja, hogy érezze jól magát saját bőrében - írja a The Sun