Ismét egy hazai otthon, amely a régi alapokra egy csodásan megújult belsőt kapott, hála a Geppetto belsőépítészeti irodának. A következőkben végigkövetheted egy családi ház átalakítását, melyet Tas Fruzsina senior belsőépítész tervező, projektvezető álmodott meg.

A megrendelők már évek óta vágytak egy bizonyos minőségű élettérre, hangulatra, de sokáig nem hitték, hogy ez a meglévő házukban megvalósítható. Így nagy reményekkel fordultak a már említett belsőépítész csapathoz.

„Első körben azt kellett megmutatnunk, hogy ebben a házban a külső falak, fő szerkezetek megtartásával (fal- és mennyezetfűtés miatt csak részben lehetett alakítani a falakon) hogyan lehet az álmodott tereket létrehozni. Miután ezt sikerült megoldanunk, már maximális bizalmat élvezve dolgozhattunk tovább, hogy megtöltsük a házat színekkel, anyagokkal, élettel. Megrendelői igény volt, hogy színes, vidám lakást tervezzünk, de ne legyen színkavalkád.”

A gyerekszoba átalakítás előtt (balra) és után (jobbra)Forrás: Geppetto Belsőépítészeti Iroda

A két fő irány a magenta és a lime-zöld volt, melyeket természetesen túlzó vibrálás nélkül kellett a csapatnak megjelenítenie a házban. Ezeken túl egy másik szín is jelentős szerephez jutott az átalakítás során: a szürke. A megrendelők először ezt abszolút kizárták, majd az anyagválasztásnál beleszerettek a betonhatású szürke burkolatba. Ezen felül a természetes faburkolatok – tölgy parketta és dió furnérok –, valamint a törtfehér felületek adták a hátteret a teljes összhanghoz.

A pincében kialakított spahelyiség és az itt-ott megjelenő üvegcsillanások adják a ház csipetnyi luxusérzését. A teljesség elérését azonban a részleteknek köszönheti: kiegészítő textíliák, a jól megválasztott kanapé és a tapéta.

Kattints a képre, hogy lásd az átalakítás előtti és utáni házat:

A konyha átalakítás előtt (balra) és után (jobbra)Forrás: Geppetto Belsőépítészeti Iroda

Külső változások is hozzájárultak a ház megújulásához

Új falszínek, nyílászárók és korlátok, melyektől a korábbi „klasszikus” ballusztrádos megjelenés modern karaktert kapott, ami tükrözi az ott élők stílusát is.

„Tervezőként egy ilyen összetett munka nagy kihívást jelent. Sok odafigyelést és folyamatos kommunikációt igényel. Több szakágat kell összehangolni, és alkalmazkodni kell a meglévő műszaki adottságokhoz is. Mégis van olyan, hogy a munka nem fárasztó, hanem energiával tölt fel. Ez esetben a megrendelő és a kivitelező is olyan szeretettel és pozitív hozzáállással dolgozott a projekten, hogy élmény volt minden közös egyeztetés, még a megvalósítás során felmerülő problémák közben is tudtunk mosolyogni, nevetni. A projekt végén pedig mindenki több lett. A tulajdonosok örömmel térnek haza, mi pedig örömmel dolgozunk a következő közös projekten.”

Tas FruzsinaForrás: geppetto.hu
Tas Fruzsina és csapata
A stúdió, amelynek Fruzsina is a tagja , az egyik legtapasztaltabb és talán legsikeresebb budapesti belsőépítész iroda. A nemzetközi mércével mérve első rangú dizájn, a biztos stílusérzék, a terek személyreszabottsága és a belsőépítészeti megoldások eredetisége náluk magától értetődik. A stúdióban dolgozik enteriőrtervező, belsőépítész, építész, formatervező, de még szociológus is. Ez a csapat képes egyben látni a végeredményt, és ezt le tudja fordítani részletmegoldásokra, érti a kivitelezők nyelvét, és mindezt eredményesen képviselni is tudja.