Rekordösszegért vett lakást Matt Damon

Forrás: thestandish.com -
milliárd Penthouse lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brooklyn legdrágább ingatlanját, egy penthouse lakást vásárolt meg nemrégiben Matt Damon. A színész valóban nem kevés pénzt költött rá feleségével, Lucianna Barrosóval.

A The Standish elnevezésű társasház legtetején található ingatlant Matt Damon és felesége 16,7 millió dollárért, azaz 4 és fél milliárd forintnak megfelelő összegért vásárolta meg.

Rekordösszegért vett lakást Matt Damon és felesége Forrás: thestandish.com, Getty Images

Sajnos a penthouse belsejéről nincsenek képek, mindössze az épület homlokzatáról, amelyen kitűnik a mészkő burkolat és a csodálatos, óriási ablakok, illetve a legfelső emelethez tartozó erkély. Ami az épület belsejét illeti, csak az előcsarnokról tettek közzé hivatalos fotót, ami azért nem túl sok, de az elegancia és a luxus már ezen is jól látszik.

Forrás: thestandish.com

Korábban 4 milliárd 200 millió forint volt a legmagasabb áron elkelt brooklyni ingatlan, ezt fejelte meg Matt Damon 300 millió forintnak megfelelő összeggel. A hírek szerint egyébként hamarosan a színészt is letaszítják a legdrágább ingatlant birtoklók trónjáról. A Brooklyn Bridge Parknál álló Quay toronyban két korábbi penthouse-t egyesítenek, amit a hírek szerint egy New York-i család 20 millió dollárért, azaz 5 és fél milliárd forintnak megfelelő összegért fog megvásárolni.

Mi is az a penthouse?

Egy amerikai penthouse ismertetőjegyei a következők:

  • A legfelső emeleten helyezkedik el, és legalább négy emelet van alatta.
  • Minimum 120–150 négyzetméteres az alapterülete.
  • Óriási erkéllyel rendelkezik, egyes meghatározások szerint ez négyzetméterben a lakás felét jelenti.
  • Nagy belmagasság jellemzi.
  • A penthouse kártyával vagy számkombinációval működő liftből nyílik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.