Brooklyn legdrágább ingatlanját, egy penthouse lakást vásárolt meg nemrégiben Matt Damon. A színész valóban nem kevés pénzt költött rá feleségével, Lucianna Barrosóval.

A The Standish elnevezésű társasház legtetején található ingatlant Matt Damon és felesége 16,7 millió dollárért, azaz 4 és fél milliárd forintnak megfelelő összegért vásárolta meg. 

Rekordösszegért vett lakást Matt Damon és feleségeForrás: thestandish.com, Getty Images

Sajnos a penthouse belsejéről nincsenek képek, mindössze az épület homlokzatáról, amelyen kitűnik a mészkő burkolat és a csodálatos, óriási ablakok, illetve a legfelső emelethez tartozó erkély. Ami az épület belsejét illeti, csak az előcsarnokról tettek közzé hivatalos fotót, ami azért nem túl sok, de az elegancia és a luxus már ezen is jól látszik. 

Forrás: thestandish.com

Korábban 4 milliárd 200 millió forint volt a legmagasabb áron elkelt brooklyni ingatlan, ezt fejelte meg Matt Damon 300 millió forintnak megfelelő összeggel. A hírek szerint egyébként hamarosan a színészt is letaszítják a legdrágább ingatlant birtoklók trónjáról. A Brooklyn Bridge Parknál álló Quay toronyban két korábbi penthouse-t egyesítenek, amit a hírek szerint egy New York-i család 20 millió dollárért, azaz 5 és fél milliárd forintnak megfelelő összegért fog megvásárolni.

Mi is az a penthouse?

Egy amerikai penthouse ismertetőjegyei a következők:

  • A legfelső emeleten helyezkedik el, és legalább négy emelet van alatta. 
  • Minimum 120–150 négyzetméteres az alapterülete.
  • Óriási erkéllyel rendelkezik, egyes meghatározások szerint ez négyzetméterben a lakás felét jelenti. 
  • Nagy belmagasság jellemzi.
  • A penthouse kártyával vagy számkombinációval működő liftből nyílik.