Habár gyerekként imádott mozogni, tinédzserként a gyorsételek hatására rendkívül sokat hízott Keely Dellit. A harmadik terhessége után végül elhatározta, hogy változtat az életén, és nem is akármilyen módszerrel. Ismerd meg Keely történetét!

"Gyerekkoromban minden barátomnál aktívabb voltam. A szüleim is sportoltak, apukám tűzoltó volt és szörfös, anyukám rendőr és triatlonista, így egészen egyszerűen az ő életmódjukat követtem: tisztán étkeztem és sportoltam.

Keely Dellit a harmadik gyermeke születése után 126 kilósra hízott, ekkor döntötte el, hogy változtat az életénForrás: Instagram/losingkeelos

Aztán jött a pubertáskor. Valahogy elvesztettem az érdeklődésemet a sport iránt, 14 évesen ráadásul megkaptam az első munkámat, mégpedig egy gyorsétteremben, ami egyúttal ingyenhamburgert és -sültkrumplit jelentett. A következő években rengeteget híztam, végül az érettségi előtt döntöttem el, hogy lefogyok. Jobb formában akartam befejezni a középiskolát. Edzéssel és a kalóriák számlálásával sikerült 20 kilót fogynom, az örömöm azonban nem tartott sokáig. A középiskolát követő szeptemberben elköltöztem otthonról, és nagyon gyorsan visszanyertem a leadott súlyt, illetve sajnos többet is.

A következő három évben három gyermekem született, ez idő közben a fogyás persze elképzelhetetlen volt. A harmadik terhességem alatt viszont már nem is mértem magam, egyszerűen nem akartam tudni, hogy hány kiló vagyok. A fordulópont aztán akkor jött el, amikor a harmadik gyermekem születése után hazamentem. Ekkor ráálltam a mérlegre, ami 126 kilót mutatott. Ez volt a legnagyobb súlyom. Tudtam, hogy változtatnom kell, és nemcsak azért, amit a mérlegen látok, hanem azért is, mert kimerültnek és enerváltnak éreztem magam. Anyaként szerettem volna a legjobb formában és mindenek előtt egészségesen állni a gyerekeim mellett.

Anyaként szeretett volna példát mutatni, és a legjobb formáját hozniForrás: Instagram/losingkeelos

Anyaként, három gyereket nevelve tudtam, hogy minél egyszerűbb módszerre van szükségem a fogyáshoz. Végül elhatároztam, hogy minden héten egy új, apró változást hozok az életembe, ami az életmódváltásomat támogatja. Kezdetben a gyorsételeket se iktattam ki az étrendemből, mindössze kisebb adagokat ettem belőlük. Ezután fokozatosan egészségesebb verziókat kerestem.

Ahogy sikerült szokássá válnia egy-egy újabb változásnak, jöhetett a következő. Például elhagytam a szénsavas üdítőket és a cukrozott gyümölcsleveket, helyettük pedig vizet fogyasztottam. Aztán a fehér rizsről átálltam a barnára, majd kipróbáltam a növényi tejeket. Szépen fokozatosan a főzés is egyre nagyobb szerepet kapott a hétköznapjaimban. Ezek az apró, fokozatos változások vezettek el az életmódváltáshoz. Ma már elmondhatom, hogy teljes mértékben egészséges és tápláló ételeket eszem, sok zöldséggel és gyümölccsel.

Teljes mértékben egészséges és tápláló ételeket evett, sok zöldséggel és gyümölccselForrás: Instagram/losingkeelos

Ami a sportot illeti, abban is lépésről lépésre haladtam, az elején semmilyen edzéstervem sem volt. Csak annyi célt tűztem ki magam elé, hogy többet mozogjak, így egyre többet sétáltam a gyerekekkel, majd videók segítségével kezdtem tornázni. Ahogy kissé erősebb és magabiztosabb lettem, csatlakoztam egy boot camp csoporthoz. Egyre jobban megszerettem az edzést, visszajött az a lelkesedés, ahogy gyerekként is élveztem a mozgást. Olyannyira komolyan vettem, hogy hamarosan én is igazolt edző lettem. 

Mi az a boot camp?
A tengerentúlon kifejezetten közkedvelt sport, ami a hadsereg újoncainak kiképzésében jellemző feladatokat használ fel az edzés során.
Miután 57 kilótól szabadult meg, már az izomépítés volt a céljaForrás: Instagram/losingkeelos

Tizennégy hónap alatt 57 kilót fogytam, és ezután már nem is a fogyás volt a cél, hanem az izomépítés és az erősítés. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy el tudtam érni ezt a változást az életemben. Soha nem bántam meg, hogy kis lépésekkel haladtam, teljesen kiegyensúlyozott volt az életmódváltásom. Most, személyi edzőként másoknak is ezt a gondolkodásmódot igyekszem átadni: az apró sikerek és a hosszú távú egészségmegőrzés fontosságát."