II. Erzsébet brit királynővel igazi megtiszteltetés találkozni. Ez a találkozó természetesen az udvari protokoll betartása szerint zajlik, ami nem minden esetben jelenti azt, hogy mentes az izgalmaktól. Most összegyűjtöttünk néhány emlékezetes eseményt, amikor a brit királynő világsztárokkal találkozott. 

II. Erzsébet többféle alkalomból, többféle rendezvényen találkozott már hírességekkel. Az egyik legformálisabb, amikor a brit uralkodó lovaggá üt valakit. Ebben az esetben egyáltalán nem mindegy, hogy milyen öltözékben jelenik meg a kitüntetett híresség. Nőknél minden esetben visszafogott, letisztult ruhára van szükség.

Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője erre az alkalomra például egy púderszínű ruhát és kabátot választott, míg Angelina Jolie halványszürke kosztümben állt a királynő elé. Kate Winslet sötét kosztümre szavazott, de a brit hagyományokban oly fontos kalapot sem hagyta el. Férfiak erre az alkalomra a White Tie dress code-nak megfelelő frakkot viselik, ami a legelegánsabb öltözet. Ezt viselte Eddie Redmayne és Benedict Cumberbatch is.

Kattints a képre, és tekintsd meg képgalériánkat!

Forrás: Getty Images

Kevésbé hivatalos találkozók történnek például a Royal Variety Performance-ok alkalmával. Ez egy évente, egy londoni színházban megrendezésre kerülő fesztivál, amit a televízióban is közvetítenek. Az esemény alatt egy jótékonységi szervet, a Royal Variety Charity számára gyűjtenek, aminek maga II. Erzsébet a fővédnöke. Például Lady Gaga is az esemény apropóján találkozott a királynővel, természetesen a fellépőruhájában, ami éppen egy piros latexruha volt, egy Atsuko Kudo darab. Hasonló alkalomból találkozott II. Erzsébettel Jessie J, Elton John és Miley Cyrus is, aki egyébként a fellépés alkalmából viselt műbőr shortot átcserélte egy visszafogottabb, habár mélyen dekoltált ruhára.

Helena Bonham Carter például Dickens születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett programsorozat keretein belül találkozott a királynővel, és látszott is az öltözékén, hogy egy kevésbé formális eseményről van szó. Sokkal inkább hozta saját különc stílusát, mintsem egy elegáns külsőt. Madonnát sem hagyhattuk ki a sorból, ennek a találkozásnak ugyanis kifejezetten vicces története van, ugyanis II. Erzsébet nem ismerte fel az énekesnőt. Madonna egyébként saját stílusához képest kifejezetten visszafogott külsővel járult a királynő elé a 2002-es Halj meg máskor című Bond-film világpremierjének alkalmából. 

Kattints a képre, és tekintsd meg képgalériánkat!

Forrás: Getty Images
II. Erzsébet a kalapok királynője
A királyi önéletrajzíró, Robert Lacey szerint az elmúlt 50 évben legalább 5000 kalapot láthattunk a királynő fején. De a kalapok iránti szenvedélye nem pusztán egy hóbort, fontosabb jelentése van. Olvasd el korábbi cikkünket!