A tükör mindig is egyfajta földöntúli többletjelentéssel bírt. Számos babona és hiedelem kapcsolódik hozzá. De mégis milyen szerepe lehet a lakásban, ha széttörik?

Forrás: Instagram/craigslist_mirrors
„Eladó tükör” – Elrettentő példák arra, hogy miként ne hirdesd meg

A tükör előtti szelfik nem különösebben érdekesek, de mi a helyzet akkor, ha csak a tükröt akarjuk lefotózni? Az eladni kívánt portékáról, ugyebár, kellene egy szuper képet lőni, de a tükröződő felület a legtöbb emberen kifog. A Bright Side gyűjteményéből válogattunk, amelyeken erre a kemény problémára zseniálisabbnál zseniálisabb megvalósításokat láthatunk. Nézd meg!

Manapság már természetes, hogy a fürdőszobában, előszobában, sőt sok helyen a szobákban is lógjon vagy álljon egy tükör, de nem volt ez mindig így. Több ezer évvel ezelőtt az emberek csupán a tó tükrében tudták viszontlátni saját magukat, később pedig az ókorban fényesre csiszolt réz-, ezüst- vagy bronzlemezek szolgáltak tükörként. Az üvegkészítés fejlődésével egyre jobb, tartósabb és céljának megfelelőbb tükrök készültek, amelyekre sokáig luxuscikként tekintettek, és „igazi" tükrük csak a tehetőseknek lehetett.

Napjainkban többféleképpen készítenek tükröt. Ebben a videóban például ezüst-nitráttal vonják be az üveget:

A tükör azonban igen törékeny, de semmi pánik!

Bár egy ilyen esemény hét év balszerencsével fenyeget, kesergés és védővarázslatok helyett inkább szedd össze a darabkákat, és készíts belőlük valami fenségesen egyedi kiegészítőt, dobd fel vele bútoraidat vagy egyszerűen csak használd tovább eredeti funkciójának megfelelően.

A darabkákat ráragaszthatod egy szekrényre, asztalra, de a bátrak akár a falra is! A törött tükröt mozaikként is felhasználhatod, akár egy meglévő szobrocskára, akár egy szép keretbe teszed őket.

Fontos, hogy ezekben az esetekben mindig használj vastag fedőréteget, hogy elkerüld az éles szélek által okozott sérüléseket.

Azonban nem kell összetörnöd egy sértetlen tükröt ahhoz, hogy valami igazán egyedit alkothass otthon. Lehet kapni apróbb tükröket, amelyeket szintén szuper módokon tudsz hasznosítani otthon.

Kattints a képre, és nézd meg ötletgalériánkat:

Forrás: curbly.com