Ha valami izgalmas kihívásra vágysz a sport területén, próbáld ki magad a Superman-fekvőtámaszban, amit elsajátítva tényleg igazi szuperhősnek érezheted magad. Mutatjuk a módszertanát!

Ha van olyan gyakorlat, ami nemcsak hasznos, de még dögösen is néz ki, akkor a Superman-fekvőtámasz biztosan az. Hihetetlen egyensúlyérzékre, koncentrációra és erőre van szükség, hogy helyesen kivitelezve meg tudd csinálni, hiszen a gravitációval kell versenybe szállni. Kitartó gyakorlással azonban sikerülhet.

Superman-fekvőtámaszForrás: YouTube
  • 1. lépés: Csuklókörzés mindkét irányban tíz ismétléssel.
  • 2. lépés: Vedd fel a fekvőtámasz-pozíciót kinyújtott karokkal, majd engedd le a testedet, feküdj rá teljesen a szőnyegre. A kezedet és lábadat is előre nyújtva, a szőnyegtől elemelve, tartsd ki a Superman-pózt. Ismételd tizenkétszer. A gyakorlatok során végig nagyon fontos a helyes tartás, tartsd a hasadat, vigyázz a derekadra és a gerincedre.
  • 3. lépés: Vedd fel a fekvőtámasz-pozíciót kinyújtott karokkal, majd engedd le a testedet, onnan pedig lendületből emelkedj ki úgy, hogy a kezed is elemelkedjen a szőnyegről. Nyolc-tíz ismétléssel végezd.
  • 4. lépés: Vedd fel a fekvőtámasz-pozíciót kinyújtott karokkal, majd engedd le a testedet, onnan pedig lendületből emelkedj ki, és tapsolj a mellkasod alatt. Nyolc-tíz ismétléssel végezd.
  • 5. lépés: Vedd fel a fekvőtámasz-pozíciót kinyújtott karokkal, majd engedd le a testedet, onnan pedig lendületből emelkedj ki, és érints meg a mellkasodat mindkét kezeddel. Öt-nyolc ismétléssel végezd.
  • 6. lépés: Vedd fel a fekvőtámasz-pozíciót kinyújtott karokkal, majd engedd le a testedet, onnan pedig lendületből emelkedj ki, és nyújtsd előre a karjaidat. Öt ismétléssel végezd.
  • 7. lépés: Vedd fel a fekvőtámasz-pozíciót kinyújtott karokkal, majd engedd le a testedet, onnan pedig lendületből emelkedj ki az egész testeddel, a karokkal és lábakkal is. Három-öt ismétléssel végezd.
  • 8. lépés: Jöhet egyben a teljes gyakorlat. Először kevésbé előrenyújtott karokkal végezd, és fokozatosan próbáld előrevinni, miközben a lábaid is a levegőben vannak.

A helyes kivitelezést és az egész gyakorlatsort megnézheted ebben a videóban: