Noah Kingery 162 kilósan már gondolni sem merte, hogy valaha is boldog lesz. Két komoly tragédia és trauma kellett ahhoz, hogy az élete teljes fordulatot vegyen. Ismerd meg Noah történetét!

2007-ben Noah Kingery profi ifjúsági labdarúgó volt Brazíliában. Mindennap keményen edzett, és rengeteg időt töltött az edzőteremben is, ráadásul egészségesen is étkezett. 18 éves korában azonban nehéz döntést kellett meghoznia: vagy Brazíliában marad, és folytatja a futballkarrierjét, vagy hazaköltözik szülővárosába, Dallasba, és megmenti a régóta tartó kapcsolatát. Noah a barátnőjét választotta, és lemondott a fociról. 

Aztán amikor a dolgok nem működtek, nehéz idők következtek. Noah egy év alatt 97 kilót hízott, elkényelmesedett, nem sportolt, és rengeteg szénhidrátot evett. Az egykori 65 kilós sportoló nem sokkal később 172 kilós lett, és ezzel elérte legmagasabb súlyát. "A középiskolában mindenki sportolóként ismert, most meg mindenkitől csak azt hallottam: Ó, istenem, mi történt veled? Depressziós lettem, és még inkább elmerültem az evés függőségében" – mondta Noah.

Noah Kingery egy év alatt 97 kilót hízottForrás: Instagram/transformationaltruth

2009-ben Noah Los Angelesbe költözött, hogy elindítsa saját divatmárkáját, a Prep Couture-t, amit olyan hírességek is viseltek, mint Kanye West és Justin Bieber. Bár kívülről úgy tűnt, hogy minden rendben van, Noah belül szenvedett: "Semmit nem tudtam viselni a ruhák közül, amiket terveztem, és mindig a színfalak mögött maradtam, hogy senki se lásson. Szégyelltem a külsőmet."

A változás szükségessége azonban csak egy évvel később fogalmazódott meg benne. Az egyik legközelebbi barátját megölte egy részeg sofőr. Ekkor tudatosodott benne, hogy mennyire rövid és esendő az élet. "Azt mondtam magamnak, le kell állnom az ivással, és össze kell szednem magam. Újra focizni akartam, vissza akartam kapni az életemet" – mesélte.

Noah egyik pillanatról a másikra szakított korábbi étrendjével, leállt a gyorsételekkel, és egészséges fogásokat készített. Visszatért az edzőterembe, a futópadra, az ellipszis trénerhez, és persze a súlyokhoz. Az újra felállított napirend jó hatással volt rá, szépen lassan lement róla 67 kiló. "Az önbecsülésem viszont nehezen tért vissza, még ekkor is 172 kilónak éreztem magam. Állandóan küzdöttem magammal."

A lelki egyensúly hiányában Noah 9 hónappal később visszatért az iváshoz, mert nem akarta érezni az állandó bizonytalanságait, félelmeit. Más egészségtelen szokások is visszajöttek az életébe: kihagyta az edzéseket, újra szénhidrátban gazdag ételeket és gyorskajákat evett. Szinte az összes súlyt visszaszedte: 145 kiló lett. 

"Habár anyagilag rendben volt az életem, üresnek éreztem magam. Nem akartam folytatni. Egy nap felvittem egy üveg vodkát és egy maroknyi fájdalomcsillapítót az épületem 31. emeletére. Le akartam ugrani." Éppen ekkor az egyik legjobb barátom telefonált, és elmondtam neki, mit tervezek, ő pedig már rohant is hozzám. A legközelebbi emlékem az, hogy a következőt mondja nekem: "Ha valaki, te tudsz változtatni, de újra meg kell találnod magad. Ha ez a pillanat nem tud felébreszteni, akkor semmi." 

Ez szíven ütötte. Noah elhatározta, hogy függőségre hajlamos személyiségét pozitív dolgokra irányítja: egészséges lesz, de ezúttal jól csinálja. "Az edzőterem lett az otthonom" – mondta. Újfent jól ment neki, hamar beindult a fogyás is. Heti öt napot töltött az edzőteremben, súlyzós edzéseket és kardiót is végzett, az étkezésben is visszaállt az egészséges vonalra. 2016-ra Noah 75 kiló lett, és meg akarta osztani mindazt, amit az eddigi életében megtanult. Hamarosan kilépett a divat világából, hogy táplálkozási tanácsadó legyen. Ebben az évben átesett a bőreltávolító műtéten is, és újjáépítette a testét.

2016-ra Noah 75 kilóra fogyott, és táplálkozási tanácsadó lettForrás: Noah Kingery

"Kemény utazás volt, de megérte. Négy éve józan vagyok, jobb testvér, jobb gyerek és jobb barát vagyok – mondta Noah, aki azt is elárulta, mit ajánl kezdő életmódváltóknak: – Fókuszálj arra, amit megtehetsz azért, hogy segíts magadnak, hogy továbblépj. Ne maradj túl sokat a múltban. A tegnap eseményeit nem tudod megváltoztatni, de amit ma csinálsz, azzal megváltoztathatod a holnapot."