Egy friss kutatás szerint el kellene hagynunk a reggelit

Forrás: Shutterstock -
diéta fogyás kutatás gasztronómia étkezés reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ausztrál Monash Egyetem kutatói azt állítják, hogy 260 kalóriát spórolhatunk meg naponta, ha kihagyjuk a reggelit. Azt állítják, hogy ez semmilyen negatív hatással nincs a szervezetünkre. Az elméletet szkeptikusan fogadták más szakértők. 

Meglepő eredménnyel álltak elő az ausztrál Monash Egyetem kutatói. Azt állítják ugyanis, hogy ha fogyni szeretnénk, a legcélszerűbb, ha elhagyjuk a reggeli étkezést.

A The Sun cikke szerint arra a következtetésre jutottak, hogy így 260 kalóriát spórolhatunk meg naponta, ez pedig semmilyen negatív hatással nincs a szervezetünkre. Nem leszünk tőle éhesebbek sem ebédkor, sem pedig amikor leülünk vacsorázni.

Egyes kutatók szerint nem fontos a reggeli Forrás: Shutterstock

Azt is mondják továbbá, hogy a koncentrációra sincs negatív hatással, a médiában lebegő üzenet, amely szerint a reggeli a nap legfontosabb étkezése pedig badarság.

A megdöbbentő és meglehetősen bizarr elmélettel szemben Tom Sanders professzor, a londoni King's College táplálkozási és dietetikai professzora emelte fel a hangját.

"Az a következtetés, hogy a reggeli elhagyása nincs hatással az étvágyunkra, egyértelműen rossz – jelentette kis Tom Sanders professzor. – Sajnálatos lenne, ha ezt arra használnánk, hogy elrettentsük az embereket a reggeli étkezéstől" – folytatta a szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.