Az ausztrál Monash Egyetem kutatói azt állítják, hogy 260 kalóriát spórolhatunk meg naponta, ha kihagyjuk a reggelit. Azt állítják, hogy ez semmilyen negatív hatással nincs a szervezetünkre. Az elméletet szkeptikusan fogadták más szakértők. 

Meglepő eredménnyel álltak elő az ausztrál Monash Egyetem kutatói. Azt állítják ugyanis, hogy ha fogyni szeretnénk, a legcélszerűbb, ha elhagyjuk a reggeli étkezést. 

A The Sun cikke szerint arra a következtetésre jutottak, hogy így 260 kalóriát spórolhatunk meg naponta, ez pedig semmilyen negatív hatással nincs a szervezetünkre. Nem leszünk tőle éhesebbek sem ebédkor, sem pedig amikor leülünk vacsorázni. 

Egyes kutatók szerint nem fontos a reggeliForrás: Shutterstock

Azt is mondják továbbá, hogy a koncentrációra sincs negatív hatással, a médiában lebegő üzenet, amely szerint a reggeli a nap legfontosabb étkezése pedig badarság. 

A megdöbbentő és meglehetősen bizarr elmélettel szemben Tom Sanders professzor, a londoni King's College táplálkozási és dietetikai professzora emelte fel a hangját. 

"Az a következtetés, hogy a reggeli elhagyása nincs hatással az étvágyunkra, egyértelműen rossz – jelentette kis Tom Sanders professzor. – Sajnálatos lenne, ha ezt arra használnánk, hogy elrettentsük az embereket a reggeli étkezéstől" – folytatta a szakértő.